Трудно решение! Австралия убива 10 000 камили от хеликоптери

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Повече от 10 000 камили ще бъдат застреляни от хеликоптери в Австралия, понеже животните пият прекалено много вода в обхванатия от жажда южен район на острова-континент. Професионалните стрелци ще започнат кампанията в сряда, следвайки поръчението на водачите на аборигенското население.

НАСА: Адът има име – Австралия (ВИДЕО + СНИМКИ) Сателитна снимка на НАСА показа размерите на огненото бедствие в Австралия. От кадъра …Jan 6 2020vijti.com

Местните се оплакват, че животните навлизат из селищата и създават паника, докато търсят вода за пиене.

„Живеем в горещи и лоши условия, не се чувстваме добре, понеже камилите идват, събарят оградите, обикалят къщите и се опитват да пият вода от климатиците”, каза Марита Бейкър, член на аборигенската асоциация.

Повишената популация на камилите предизвиква доста проблеми в района. Те рушат инфраструктурата, представляват опасност за хората, умират от жажда в търсене на водни ресурси.

Тези животни попадат в Австралия през Индия и Афганистан през 19 век и са били използвани за транспорт, както и в строителството.

Ако отстрелването им не бъде проведено сега, тяхната популация ще се удвои за период от 10 години, съобщават от местните власти.

Превод от в. „Индипендънт”

Жертвите на пожарите в Австралия вече са 24Австралия преживя един от най-лошите дни заради горските пожари, съобщават огнеборци. Очаква се влош…Jan 5 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!