НАСА: Адът има име – Австралия (ВИДЕО + СНИМКИ)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сателитна снимка на НАСА показа размерите на огненото бедствие в Австралия.

От кадъра е видно, че цялата държава-континент е обримчена от огън. Както вече писахме, до момента в пожарите са загинали поне 500 млн. бозайници, птици и влечуги.

В социалните мрежи масово се споделят снимки на опиващите се да оцелеят в стихията животни. Жертвите на огъня вече са 24, а кървавочервеното небе е обичайна гледка за местните жители.

Кампания за подпомагане на пожарната в Нов Южен Уелс събра над 13 милиона долара само за 48 часа.

Хора по целия свят се обединяват в молитва за дъжд в Австралия, който да помогне за потушаването на пожарите. В социалните мрежи се споделят потресаващи видеа от пожарите.

Най-малко 6 милиона хектара гора до момента е унищожена. Изгорели са около 2 хиляди жилищни сгради, около 3 хиляди административни и битови сгради.

Нивата на замърсяване на въздуха в Канбера е критично, като концентрацията на фини прахови частици надхвърли 26 пъти допустимата норма.

На фона на вселенското нещастие обаче дойде и добра новина – преди няколко часа над няколко области в Австралия започнало да вали. Именно за дъжд бяха молитвите на хората по цяб свят пред последните дни.

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!