След уникална операция: Коте с ампутирани и счупени крачета може да тича

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ветеринари от столична клиника спасиха коте с ампутирани и изпочупени предни крачета. То вече може да тича и скача благодарения на метални импланти.
„При нас Отело дойде в много тежко състояние, преживял е тежка травма на улицата. На колеги се е наложило да ампутират единия крайник и да опитата да оперират другия. Дойде в почти коматозно състояние, с тежко възпален крайник, с надробени кости, с парализиран напълно крайник”, обясни ветеринарният хирург д-р Влади Кирилов.

Кристин Илиева набира дарения за операция, а купува кремове за 200 леваТози уикенд моделката Кристин Илиева се развихри с предпразничен шопинг в столичен мол. Тежко постра…Dec 23 2019vijti.com

Котето е било бездомно. Жена, която е поела грижите за него, го е довела за евтаназия в клиниката, защото е изпитвал силни болки.

Ветеринарите поискали разрешение от нея да опитат да приложат иновативна техника – разработена в столичната клиника преди пет години. Досега по този метод успешно са оперирани 150 котки с парализиран крайник.

Уникалното в случая на Отело е, че единият крайник липсва, другият е с парализа и раздробени кости, и освен това животното е било с тежко възпаление на белия дроб.

Това беше изключително компилициран случай, нямахме идея дали ще се получи, призна д-р Кирилов.

Операцията на Отело приключва успешно точно на Коледа.

Източник: БТВ

След уникална операция: Коте с ампутирани и счупени крачета може да тичаNo ExcerptJan 2 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!