Изпарения от отрова за мишки в стената убили 9-годишния Стефан от Кардам

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Силна отрова за гризачи  е най-вероятната причина за мистериозната смърт на 9-годишния Стефан в добричкото село Кардам. Две от сестрите му също бяха на косъм да си отидат заради тежко натравяне. Резултатът от разследването и експертизите бяха огласени от главния прокурор Сотир Цацаров в кулоарите на парламента.

Адвокатка засече в жесток гаф лекарите, прегледали починалото 3-г. детеЗаконът казва, че спешните случаи се приемат и преглеждат, не може да им се отказва медицинска помощ…Nov 20 2019vijti.com

От думите му стана ясно, че опасният химикал е бил сложен в изкопани дупки в стената, които след това са били замазани с кал.

„Ако трябва да обясня причината, тя е резултат на 3 готови експертизи – съдебно-химическа, токсикологична и съдебво-медицинска. Няма да правя каквито и да е изводи относно евентуална наказателна отговорност, тъй като това е решение, което в близките дни ще вземат колегите от съответната прокуратура“, обясни Цацаров.

Той допълни, че лошите битови условия, в което живеело семейството на Стефан, е сред причините за трагедията. При извършените детайлни огледи на помещенията, където живеели шестте деца на възраст между 4 и 13 годинис майка си, дядо си и баба си, били открити отвори в стената, в които имало химически препарати с изключително силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители.  Отровите са били много близо до леглото на детето и е възможно то да се отровило дори само от вдишването заради непосредствената близост на опасните химикали.

Дълго време съмненията бяха, че Стефан и сестричките му са се натровили от храна. Стана ясно, че всички деца са яли пържен салам, боб, вафли и млечна салата преди трагедията на 27 октомври.

Продуктите били купени от кварталния магазин в селото, откъдето всички в Кардам пазаруват, и затова стоките не залежавали, обясни майката Росица Маринова.

В нощта срещу 27 октомври Стефан започнал да повръща. А сутринта се почувствали зле и две от сестрите му. Затова семейството повикало лекар от спешния център в Генерал Тошево.

Докторът поставил инжекции срещу повръщане, защото децата имали симптоми на неразположение от храна. Дал наставления и си тръгнал. След 15 минути на Стефан му станало още по-зле и по-късно той издъхнал в дома си.

Източник: TrafficNews

Лекарите с обратна версия за починалото тригодишно детенцеNo ExcerptNov 19 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!