Най-мръсните места в офиса, които бъкат от микроби и бактерии

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тъжната истина е, че прекарваме много повече време в офиса, където работим, отколкото навън с приятели и близки. Свободното ни време е далеч по-малко, което означава, че живеем в доста замърсена с микроби среда през по-голямата част от деня. Защо това е така? Защото офисите, в които работим, са споделено пространство, в което ежедневно се намират много хора, особено в така наречените „open space“ пространства. Това създава предпоставки за невидими замърсявания, които могат да ни разболеят.
Кои са най-мръсните места в офиса, които са средище на микроби и бактерии?
Пред епидемия сме от страшния вирус Коксаки, наричат го болест на мръсните ръце и води до сериозни усложненияСтрашният вирус коксаки, който върлува в страната от началото на годината, вече е добил почти епидем…Aug 8 2019vijti.com

Чашата ви за кафе
Помислете си колко често миете чашата си за кафе с препарат. Бъдете честни пред себе си и си признайте, че много често се случва просто да я изплакнете и да я оставите да съхне на бюрото. Какво толкова може да се случи, нали само вие я ползвате, пък и в нея наливате само кафе… Истината е, че чашата за кафе на бюрото е свърталище на микроорганизми и бактерии, които попадат в нея от мръсния въздух в споделените офис помещения. Затова я измивайте с топла вода и препарат всеки път, когато я използвате.

Бюрото ви
Ежедневно на бюрото ви се случват много неща. Подпирате лакти на него, а както знаем, лактите се подпират несъзнателно на много повърхности в ежедневието, включително в градския транспорт, например. Пипате бюрото с пръсти, оставяте предмети на него. Всичко това създава условия за силно замърсяване.
Телефонът
Не само мобилният ви телефон съдържа повече фекални бактерии от тоалетната. Същото важи и за стационарния телефон в офиса, който се докосва от много хора на ден. Той е буквално покрит с бактерии, които не можете да видите, но които полепват по кожата ви и могат да ви заразят.

Столът ви
Според изследване, публикувано в журнала PLOS One, офис столовете са една от най-мръсните зони в офиса, които могат да ви заразят със сериозни инфекции. Веднъж седмично е добре да почиствате стола си поне с антибактериална мокра кърпичка.
Клавиатурата и мишката
Клавиатурата и мишката са едно от най-замърсените места в офиса ви, защото ги пипате всеки ден и то с мръсни ръце. Дори да измиете ръцете, техниката е примамлива за бацилите заради топлата среда, която предлага. Преди употреба винаги ги дезинфекцирайте и мийте ръцете си често.

Бутоните в асансьора
Представете си колко пръсти на ден докосват копчетата в асансьора, ако сградата, в която работите, е на много етажи. Сред най-честите бактерии, открити върху копчетата на асансьорите са стрептококите и стафилококите.
Копирната машина
Копирните машини и принтерите се използват от много ръце на ден и също така, като всяка техника създават условия за растеж на микроорганизми. Ако нямате възможност да дезинфекцирате копчетата на машината преди всяко ползване, то поне измивайте ръцете си след употребата на копира или принтера.

Дръжката на вратата
Входната врата на сградата, както и вратата на помещението, в което вие работите, са две от най-мръсните места в офиса, защото също така биват докосвани от работещи и посещаващи сградата. Създайте си навик да измивате ръцете след докосване на дръжките на вратите или се постарайте след това да не докосвате лицето, устните или очите си, за да се предпазите от навлизане на бактерии в организма.
Източник: az-jenata.bg
Дойде ли това време започвам да си правя тези лепенки и искам да ви кажа, че вирус не ме лови цяла зимаМного от нас пропускат грижата за краката, въпреки факта, че това са едни от най-важните части на тя…Oct 7 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!