Тръгва делото срещу Мария, заклала изнасилвача си: 2 години затвор застрашават старозагорката, която уби рецидивиста Боньо Фаса

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Най-сетне тръгва делото срещу 20-годишната Мария Гиздева, която закла изнасилвача си Боньо Фаса. 3 години и три месеца след като на 25 юли 2016-а момичето уби с нож в дома му в Стара Загора 62-годишния рецидивист Богдан Динев, процесът стартира на 3 октомври, четвъртък. Новината съобщи пред Lupa.bg адвокатът на младата жена Валентин Димитров. Боньо Фаса, който излежал над 30 години години по затворите, примамил ученичката в дома си, където започнал да я бие и насилва. Мария обясни, че извършила убийството при опит за самозащита, тъй като възрастният мъж започнал да се гаври брутално с нея. След престъплението младото момиче само признава на ченгетата, че в уплахата си убила изпечения престъпник.
Съдебната сага продължава: Съдия се оттегли от делото срещу Радост ДрагановаСъдебната сага на кипърския инвеститор Харис Кунтурис и Радост Драганова, която е едновременно тв во…Aug 26 2019vijti.com

В суматохата грабнала случаен нож от масата и пробола нападателя си в дясното бедро. Адвокатите й дори очакваха делото срещу нея да бъде прекратено поради липсата на престъпление, тъй като ученичката действала при неизбежна самоотбрана.
От притеснение след убийството косата на Мария капе, затова девойката вече ходи с перука. Трудно заспива и още сънува кошмари, а на всичко отгоре делото се бави 3 години, което се отразява още по-зле на психиката й.
„В четвъртък ще разпитват свидетели и вещи лица, до този момент имаше само едно разпоредително дело. Доправяха се неща по обвинителния акт и едва сега ще може да бъдат разпитани свидетели и вещи лица“, каза за Lupa.bg адвокат Валентин Димитров, който е убеден, че престъплението е извършено при самозащита.

Когато гръмна историята за изнасилването, Мария бе 18-годишна ученичка в 12-и клас на старозагорската Икономическа гимназия. След като през юли 2016 г. бе задържана в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане, Гиздева излезе на свобода срещу парична гаранция от 500 лева.
„Мислех си, че може да ми посегне зверски. Чувала съм, че е вадил с клещи зъби. Можеше да ми сложи нещо в питието, да ме приспи. Можеше да си тръгна с отрязан крак. Не трябваше да взимам ножа, но как да се измъкна? Ако беше останал жив, щеше да ми направи нещо после, убедена съм. Щяха да ме проследят и да ми направят нещо“, казва Мария.

„Върна се при мен цялата трепереща. Плачеше и викаше, че Боньо Фаса идва да ни избие. До крак, каза, ще ни очисти! Искаше да влиза да се къпе като полудяла! Вайкаше се дали не й е направил бебе, защото това й казал. Имала лепкаво по корема от тоя изрод, щото, като й опрял ножа в гърлото, й казал, че ще му ражда дете“, спомня си майка й Пенка. Тя подчертава, че Мария не е знаела, че Боньо е умрял.

Богдан Динев – Боньо Фаса
Рецидивистът Богдан Динев е с огромно криминално досие и над 30 години зад решетките – за изнасилвания, рекет, побои, палежи. Жените в Стара Загора бягали само при вида му. Причината била слабостта на бандита към по-младите момичета – пожелаел ли някоя, разбойникът прибягвал и до сила.

Една от пострадалите разкрива, че скочила от 4-я етаж, за да се спаси от изнасилване и останала инвалид.
Друго момиче забременяло след сексуално посегателство от Фаса и абортирало, поради което вече не може да има деца.
Трето момиче си спомня, че било подмамено да играят карти, когато Боньо я приклещил и опрял нож в гърлото й в кухнята.
Подобна е историята и на ученичката Мария. Тя споделя, че се запознала с изверга в заведението, в което работела. Богдан Динев се правел на неин приятел. Мария казва, че го чувствала като баща.

Приемала и дребни подаръци и почерпки от опасния рецидивист. Чувствала се защитена, защото в града всички се страхували от него.
Боньо й разказва за дъщеря си Изабела, с която били скарани. Помолил Мария да се срещне с наследницата му и да се опита да ги сдобри. С тази цел на фаталния 25 юли след края на работния ден сервитьорката поела дома му на улица „Чая“. Боньо не казал на Мария, че дъщеря му не живее с него.
Двамата слезли на приземния етаж на порутената му къща. Сенунди по-късно Боньо заключил вратата и проснал Мария на земята. Извергът започнал да къса дрехите й и да я удра. Заплашил я, че ще й направи деца, докато й удрял шамар. Същвеременно я заплашил да мълчи, за да не я убие. Мария обаче успяла да докопа нож, който забила в слабините на насилника и побягнала.

Защитната версия на нейния адвокат си остава неизбежна самоотбрана. 100-килограмовият изпечен престъпник бил невъзможен опонент за 50-килограмовата ученичка.

Източник: Лупа
„Топлофикация“ загуби делото срещу Богдана и Стефан, опитаха да осъдят музикалния тандем заради неплатена сметкаПарното е загубило делото срещу естрадните легенди Богдана Карадочева и Стефан Димитров, узна HotAre…Jun 19 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!