Връхлитат ни жестоки магнитни бури: Влияят най-силно на хора с проблеми в сърдечно-съдовата система и на тези с психични разстройства

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

От 27 до 29 септември се очакват силни геомагнитни смущения, предупреждават от Центъра за прогнози на космическото време към Американската национална агенция за изследване на атмосферата и океаните.
Заради високоскоростен слънчев вятър е възможна “умерена” магнитна буря (G2). От Руската лаборатория за изследване на слънчевата активност към Института “Лебедев” прогнозират, че смущенията ще започнат вечерта на 27 септември, а кулминацията ще е на следващия ден от сутринта до обяд. Планетарният индекс може да скочи до степен 5. Геомагнитните бури могат да повлияят на хора с проблеми в сърдечно-съдовата система. Лекарите допускат сърдечни спазми, замаяност, главоболие и липса на концентрация. Смущенията в магнитното поле често въздействат и на хора с психични разстройства.
При помощни смущения има и колебания в електроенергийната мрежа. Уязвими са и спътниците, осигуряващи навигационна информация.
Магнитни бури ни удрят: Как ни влияят и могат ли да доведат до злополукаСерия магнитни бури ни удрят тази седмица. Явленията ще продължат до четвъртък, като най-интензивни …Aug 9 2019vijti.com

Красивата страна на подобни явления са зрелищните сияния в небето над полюсите.
Какви мерки да вземем? Повечето хора смятат, че е добре да си останат вкъщи по време на магнитните бури, както и при обикновена буря. Ще ви изненадаме! Няма нищо по-добро от чистия въздух и разходка в парка или сред природата.
Друг начин да преживеете магнитните бури е, да намалите дневния прием на калории. 2000 калории на ден в менюто ви по време на слънчево изригване са напълно достатъчни. Намалете мазнините и въглехидратите, тъй като те затрудняват работата на тялото ви, намиращо се в допълнителен дискомфорт заради магнитната буря. Необходима е и лека закалка, която да ви събуди, да ви отърве от ленивото настроение, присъщо за хората по време на слънчево изригване, и да ви усмихне за новия ден.

Вземете си контрастен душ, т.е. докато се къпете редувайте топла и студена вода. За по-издръжливите се препоръчва директна студена баня. А ако разполагате със свободно време отидете на минерална баня, на СПА или сауна.
Защо магнитните бури са опасни?
Не напразно мнозина следят съобщенията за слънчеви изригвания с повишен интерес. В това време на повишена слънчева активност доказано намалява човешката работоспособност. Понякога хронично болните имат сърцебиене, умора, главоболие, гадене. Нарушават се функциите на храносмилателната и сърдечно-съдовата система. Реакциите на централната нервна система се забавят. Възможно е магнитните бури да причинят и психически дискомфорт на някои пациенти. Ако се опасявате, че слънчевото изригване може да ви повлияе, консултирайте се с вашия личен лекар. Той знае, кое е най-добро за вас.
Източник: Лупа
Докторе, защо: Как да преживеем магнитните бури – препоръки как да се справим с тяхМагнитните бури са бич за всеки с по-крехко здраве. Научно доказано е, че тези природни явления прич…Dec 13 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!