Докторе, защо: Как да преживеем магнитните бури – препоръки как да се справим с тях

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Магнитните бури са бич за всеки с по-крехко здраве. Научно доказано е, че тези природни явления причиняват задух, сърцебиене, тежест и умора. Ние ще ви дадем някои препоръки за това как да намалите вредните влияния на слънчевите изригвания, които наричаме магнитни бури. Какви мерки да вземем? Повечето хора смятат, че е добре да си останат вкъщи по време на магнитните бури, както и при обикновена буря. Ще ви изненадаме! Няма нищо по-добро от чистия въздух и разходка в парка или сред природата.Той живя до 105 и ни остави безценни съвети за здраве и дълголетие, които не е лошо да спазвамеДоктор Шигеаки Хинохара, който почина миналата година на цели 105 години, завеща на света безценни с…Dec 10 2018vijti.com

Друг начин да преживеете магнитните бури е, да намалите дневния прием на калории. 2000 калории на ден в менюто ви по време на слънчево изригване са напълно достатъчни. Намалете мазнините и въглехидратите, тъй като те затрудняват работата на тялото ви, намиращо се в допълнителен дискомфорт заради магнитната буря. Необходима е и лека закалка, която да ви събуди, да ви отърве от ленивото настроение, присъщо за хората по време на слънчево изригване, и да ви усмихне за новия ден. Вземете си контрастен душ, т.е. докато се къпете редувайте топла и студена вода. За по-издръжливите се препоръчва директна студена баня. А ако разполагате със свободно време отидете на минерална баня, на СПА или сауна.

Защо магнитните бури са опасни?
Не напразно мнозина следят съобщенията за слънчеви изригвания с повишен интерес. В това време на повишена слънчева активност доказано намалява човешката работоспособност. Понякога хронично болните имат сърцебиене, умора, главоболие, гадене. Нарушават се функциите на храносмилателната и сърдечно-съдовата система. Реакциите на централната нервна система се забавят. Възможно е магнитните бури да причинят и психически дискомфорт на някои пациенти. Ако се опасявате, че слънчевото изригване може да ви повлияе, консултирайте се с вашия личен лекар. Той знае, кое е най-добро за вас.

Какво представляват магнитните бури?
Магнитните бури представляват навлизане на слънчеви частици в земната атмосфера. Тези частици са изхвърлени от нагорещената повърхност на Слънцето, нашата звезда, и са парченца слънчева лава, тъй като повърхността на Слънцето е разтопена от силната температура.

Понякога тези частици, са „донесени“ до земната атмосфера, благодарение на слънчев вятър. Както на всяка една планета от слънчевата система, така и на Слънцето, което е звезда и е в центъра на галактиката ни Млечен път, има вятър. Той донася лавообразните частици при нас. Те предизвикват временни смущения в земната магнитосфера. По този начин се случват магнитните бури.
Източник: retro.bgПроф. Александър Чирков разкри тъжни истини: Реформа в здравеопазването имаше при Тодор Живков, а сега – пълна разрухаРоден е в Лом на 27 януари 1938 г. Завършва Висшия медицински институт в София през 1962 г. Заминава…Dec 7 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!