Тайната на столетниците на Кавказ: Мед от тиква, с който лекувате тялото си и си доставяте енергия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

От древни времена е известно, че основният източник на здраве се крие в меда от тиква. Именно той укрепва столетниците на Кавказ, тъй като знаят за неговите полезни свойства. И го използват всеки ден – това е неизменен техен принцип. Днес, много хора следват популярните тенденции и винаги на тяхната маса, можете да намерите една купа с този толкова полезен продукт като тиквата. Освен това, видове тиква са много: бяла тиква, тиква тип “цигулка” и други вариации. Всички те имат набор от полезни функции, но и няколко минуса.
Тиквеният мед съдържа много голям брой витамини и минерали, от които се нуждае човешкото тяло, и в източник на така нареченото “сладко лекарство”.
Златните правила за здраве на лекаря дълголетник Фьодор УгловИмето на големия съветски хирург е известно и в чужбина. Той не само виртуозно владеел лечебното изк…Aug 10 2019vijti.com

Заслужава си да се отбележи, че такъв зеленчук като тиквата, е самият източник на естествени захари, така че тиквеният мед няма и следа от изкуствени съставки. В резултат на това продуктът е лесно смилаем от организма.
Защо е полезен?
Преди да опишем предимствата и недостатъците на този чудесен продукт от натурални съставки, нека си припомним отличителните му характеристики. Например, имайте предвид, че неговият светло жълт цвят (лесно е да си го представим, защото прилича на цвета на зеленчуците, когато бъдат отрязани) е типичен за него. Втората отличителна черта е много характерния му вкус – много нежен и мек, наподобяващ на пъпеш. С тези две качества, е напълно достатъчно да изберем тиквения мед наред с всички други видове.

Благодарение на своите добре познати терапевтични свойства, тиквата често се използва в медицината, и то не само в народната. Тя е възможно да се бори с различни заболявания. Така например, може да лекува бъбречни заболявания, лекува жлъчния мехур и унищожава заболявания в стомашно-чревния тракт.
Имайте предвид обаче, че има противопоказания. Особено внимание трябва да обърнат хората, които страдат от различни сърдечно-съдови заболявания или такива, които са предразположени към тях. Благодарение на своите диуретични свойства, употребата на тиква, може дори не само да не донесе ползи, но и да има отрицателен ефект.
В допълнение, поради широкото използване на тиквения мед, наречен “сладко лекарство”, е получил това прозвище поради своите лечебни свойства и способността да служи за предотвратяване на горепосочените заболявания.

Да, той е много полезен, и наистина е в състояние да предотврати списък от болести, но е необходимо винаги да обръщате внимание на противопоказанията, а най-добре е да се консултирате и с вашия лекар.
Антиоксидантни свойства
В съвкупността от полезните качества на тиквата има едно, което е не по-малко важно от терапевтичните й свойства – тя абсорбира и елиминира най-опасните вещества и токсини в тялото, без никаква вреда на него. Народните лечители казват, че в случай на отравяне, болки в стомаха, запек, проблеми на дебелото черво и болки в черния дроб е необходимо да похапвате сладка тиква, не забравяйте обаче за противопоказанията, ако се лекувате с народни рецепти.

Също така трябва да знаете, че редовният прием на тиква, е най-добрата за вас профилактика. Тя заменя захарта, която не напразно се счита за “бялата смърт” и причинява вреда на организма. Заобиколете проблемите в стомашно-чревния тракт и чернодробните болести без използването на медикаменти. Дори и в тези случаи, когато тялото ви не се поддава на природното лечение и се изисква медицинска намеса, вие не трябва да пренебрегвате тиквата и нейните лечебни свойства.
Тиквеният мед – сладкото лекарство в медицината
По голямата част от меда от тиква съдържа набор от полезни свойства.

Така че нищо чудно да се нарича “сладко лекарство”. За да активира всички свойства, се препоръчва да приготвите смес, която е два пъти по-полезна: смесете тиква и мед в пропорция 10 към 1. За подобряване на превантивните действия в пролетно-есенния период се препоръчва още да се добави чай. Ще бъде полезна от много други различни билкови чайове. Под контрола на лекар, можете да използвате няколко рецепти от традиционната медицина, които могат да бъдат в помощ в случай на сериозно заболяване.
Рецепта за тиквен мед! Пригответе “сладкото лекарство” у дома!

Съставки:
1 цяла узряла тиква
захар или мед
Начин на приготвяне:
Изберете една малка, но узряла тиква. Измийте я и я подсушете. За следващите стъпки, изрежете горната й част – капачето.
Необходимо е да почистите всички вътрешни части на тиквата, но без да я разрязвате. За да направите това, използвайте лъжица, с която лесно да отстраните семената и влакната в нея.

След това изсипете захарта в почистената тиква (според друг вариант на рецептата, тя се пълни с мед). Поставете тиквата в голяма купа. Върху зеленчука сложете и естественото му капаче, което изрязахте по-рано.
След около 7-10 дни тиквата ще започне да отделя течност – това е вашият тиквен мед. Най-добре е да изчакате малко по-дълго, докато целият процес на ферментация на захарта приключи, а след това внимателно да съберете получения продукт. Ако видите, че тиквата или капакът са покрити с мухъл, избършете с тензух, за да не се замърсят.

Накрая получавате продукт по естествен начин, и ако вярно сте следвали рецептата, ще си имате напълно натурален тиквен мед – безвредна съставка, съдържаща различни витамини и микроелементи. Не забравяйте да оставите самия зеленчук на тъмно и хладно място в продължение на 1 месец.
Трябва да знаете, че приготвения по тази рецепта мед от тиква не е аналог на пчелния мед по неговите параметри, но е също толкова полезен заради естествените си витамини. Домашно приготвеният тиквен мед е много по-полезен отколкото кристалната захар, която се използва за добавяне към чая. Заменете захарта със самостоятелно направен мед от тиква по тази добра рецепта, а резултатите няма да закъснеят.
Източник: отбаба
За засилване на имунитета и за подобряване на здравето: Сложете парче лук в чорапа си преди сънРуснаците имат голям брой традиции и вярвания, дошли от далечното минало. Има една интересна традици…Aug 7 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!