Влади Въргала за Мануела Горсова: Какво се случва с младата жена 12 години след катастрофата с Максим Стависки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Бащата на пострадалата от пияния Максим Стависки Мануела Горсова разказа за нейното състояние„Говоря с Мануела всеки ден! Казвам й, че трябва да се оправи, че животът е хубав! Според лекарите, …Apr 9 2019vijti.com

Точно преди 12 години, на 5 август 2007 г. световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки премаза с джипа си 18-годишната Мануела Горсова и 23-годишния Петър Петров. Сблъсъкът на един от завоите край река Ропотамо, близо до Приморско, бе фатален за момчето, а спътницата му в автомобила-ковчег, още е в будна кома.
Преди броени дни, Мануела Горсова е претърпяла нова операция във Военна болница, разкри пред ПИК TV Влади Въргала.
„Да е жив и здрав, доц. Дончо Дончов пое отговорността да затвори дупката на гърлото, тъй като тя вече се храни през устата – храни е силна дума, по-скоро поема храната през устата. По време на самата операция обаче Мануела направи алергичен шок, след което влезе в реанимация.

На нас с доц. Дончев ни се наложи да бъдем цяла нощ в реанимация, но не само заради Мануела, а заради майка й Диана. Тя има стрес от реанимации още от едното време. И Диана има огромна нужда от помощ, тя не се е отделя от леглото на дъщеря си. След реанимацията се овладя алергичната реакция и си я прибрахме у дома. Мануела продължава да бъде във вегетативно състояние, картината е зловеща, но тя е много красива, дори и в този си вид!“, разказа Влади пред камерата на ПИК TV.
Едва ли има българин, който да не е бил разтърсен от трагедията с Мануела, но Въргала е един от малцината, приели съдбата на момичето като своя житейска кауза. Години наред Влади е един от най-близките хора до семейство Горсови и продължава да им бъде опора в битката…

„Защо стана случаят с Мануела Горсова? Тя дойде като курбан да ни покаже колко сме полудели – това е моят извод. Стависки и Албена Денкова – хора, на които Господ е дал талант, със сбъднати мечти и постижения… След успехите им ги приемаха политици, бизнесмени, императори дори…. И точно в онзи момент на завоя, Дяволът стъпва на газта, точно когато си успял… Убива на място един човек и осакатява друг за цял живот, като обрича и неговите близки“, разсъждава Влади.
Популярният актьор и режисьор обаче не може да се примири си с манталитета на обществото ни, дръзнало да кове присъди след едни папарашки снимки на Красимир Горсов…

„До този момент хората се вълнуваха ще влезе ли Стависки в затвора или не. В следващия момент започнаха да се вълнуват играл ли е баща й комар или не. Чакайте бе, парите са средство, но има едно нещо важно – живота на детето. Ако днес кажа, че пред Мавзолея ще пребиваме с камъни Ставииски и бащата на Мануела, а на друг площад ще спасяваме живота й, ще „спукат“ телефона да звънят камъните скъпи ли са и там ли ще се раздават, а на другия площад при детето ще има 5 човека. Искам да кажа нещо много важно – бащата на Мануела, Красимир, не се отделя от нея, той е плътно до дъщеря си“, разгневи се още Влади Въргала.
След като през годините той забавлява българите с „Коктейлите на Влади“, „Пирон“ и „Сладко отмъщение“, от няколко месеци възпитаникът на Стефан Данаилов в НАТФИЗ пълни залите с изповедта за живота си – „Мемоарите на един Въргал“.
Източник: ПИК
Шегува ли се или не: Влади Въргала наложи за зрителите от Перник специален правилник за посещение на представлението муСпециални изисквания към пернишките си зрители въведе Влади Въргала. Дали на шега, или на сериозно п…Jun 22 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!