Адвокатът на хакера Кристиян извади нова версия за атаката в НАП, замеси телевизии

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не служителят на „ТАД груп“ Кристиян Бойков, а две телевизии са разпространителите на лични данни на граждани, източени от сървърите на Националната агенция за приходите. Тази защитна теза разви адвокатът на Бойков Любен Казанлиев в интервю за Би Ти Ви, след като прокуратурата разпространи поредица доказателства по разследването, на които разчита, за да убеди съда в извършеното престъпление.
Между тях е и анонимният имейл, който медии получиха, с линкове към данни от базите на НАП, намерен според прокуратурата в компютъра на Бойков.
„Две телевизии най безотговорно показаха връзките към архива с данните на НАП и паролата в най-гледаното време в 7 ч. вечерта.
Вече изтеглиха кредит с чужда самоличност: Времето съвпада с теча на лични данни от НАПЗаради изтичането на данни от НАП в момента текат обсъждания дали да не се предприеме затягане на ня…Aug 7 2019vijti.com

Няма как да се формира вина у едно лице за действия на друго лице, на които той не може да повлияе по никакъв начин“, каза Казанлиев с уточнението, че техниката е иззета, а съдържанието – декриптирано без защитата да присъства.
Защитникът на Бойков даде ново обяснение и на репликата му
„Тази вечер НАП си заминава“
във вътрешнофирмен чат от 14 април, за който съобщи прокуратурата.

Казанлиев показа, че по-рано през деня в друг чат между 50-тина ИТ специалисти от различни компании един от участниците, който няма нищо общо с „ТАД груп“, се е похвалил, че е хакнал един от сървърите на НАП, чийто адрес е изписал. Посочил е и пътя към конкретната уязвимост, както и елементарно потребителско име и парола. Темата е коментирана от мнозина участници в онлайн разговора с възмущение и подигравка към администраторите в НАП, а едва в по-късните часове на деня следва репликата на Бойков, но вече в служебния чат. „След като тази уязвимост е открита, той като професионалист споделя с колегите си, че знае, че ще се случи“, коментира адвокатът. Всеки от тези 50 човека е можел да използва тази уязвимост, добави той.

„Как става, че прокуратурата, въпреки задължението си по закон да събира и оневиняващи доказателства, показва манипулирани, бих казал, доказателства с цел да докаже вина“, продължи защитникът.
Той посочи, че всички застрахователни дружества, за които се твърди, че са били рекетирани от „Тад груп“ са свидетелствали, че не познават компанията и не са получавали оферти от нея. Като няма пострадало лице как може да има така наречения рекет, попита риторично защитникът.
По думите му свидетелски показания срещу Бойков са от бивши служители на фирмата като единият е уволнен месец след постъпването и не е сигурно, че са обективни.
Източник: марица
Шефът на хакерската фирма се къпе в охолство: Впечатляващи снимки от огромните му яхти и палатиШефът на хакера Кристиян Бойков – Иван Тодоров, бе задържан на софийското летище във вторник, след к…Aug 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!