Почина сватът на Тодор Живков и тъст на сина му Владимир

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сватът на Тодор Живков и тъст на сина му Владимир, Николай Костов, е починал преди няколко дни, пише столичен всекидневник. Това става само няколко дни преди годишнината от смъртта на Тато – 5 август.
„Моля ви, не безпокойте съпругата му баба Зорка, защото е много потисната от смъртта на мъжа си милата. Те двамата много се обичаха“, обясни кметицата на село Кременик Здравка Тонева.
Дядо Николай и баба Зорка са бащата и майката на петричанката Валя, втората жена на сина на Тодор Живков – Владимир. Сватовете на Живков живяха доста скромно в село Кременик, Дупнишко.
„Никога не сме били богати. Нямаме пари в швейцарски банки и не сме милионери. Всичко с тези две ръце със Зорка сме си изкарали. Често се случва ние да помагаме на децата, а не те на нас“, разказа преди време Николай.
Човек от личната охрана на Тодор Живков разказва: Службите очистиха Васил Илиев„Държавата очисти Васил Илиев, Емил Кюлев, Фатик, Жоро Мечката. Имаше едно управление в нашата служб…Aug 2 2019vijti.com

Преди години семейството на Костов също си пати от любовната история, която започва дъщеря им с Владимир Живков.
„Обичат се много. Запознаха се, след като първата му съпруга Маруся замина за чужбина и той се разведе. Щерка ми завърши журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, като известно време работи във в. „Знаме на мира“. Оттам обаче я уволниха, след като мина под венчило с Владко. После се роди внучка ми Елизабет“, обясняваше преди време баба Зорка.
Тя с умиление още помни покойния си починал сват Тодор Живков. „Когато му отидохме за първи път на гости, каза: „Не се притеснявай, аз съм човек от народа. И аз съм пасъл свине, какво ли не съм работил“, казал Живков.

По ирония на съдбата сродяването между младите Владко и Валя става точно след събитията през 1989 г., когато Живков е в немилост и е под домашен арест в Бояна с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Именно тогава бившият Първи остава със заплата от 80 лева, която по-късно вдигат с 30 лв., а тогавашната готвачка леля Зорка взима телешко от кухнята, за да му готви.
„Взимах пенсията на бай Тодор. Занасях му я вкъщи, защото беше под домашен арест“, казва Николай и добавя: „Който каквото иска да ми каже, но при него идваха всички политици. Говорили сме си и знам, че имаше добро отношение към Александър Лилов, но не харесваше Жан Виденов. Обясняваше, че по негово време сме имали дългове наистина, но само към чуждите страни. Хората бяха доволни и имаха работа. Аз съм костовист и винаги ще уважавам Иван Костов.

За мен той е голям икономист, но сега искам правителството на Бойко Борисов да успее“, споделяше приживе сватът на Тато.
Източник: Ретро
Палататът на Тодор Живков-младши: Внукът на Тато с имение за 6 милиона в Америка, разполага с 5 бани и 6 спалниВнукът на Тодор Живков, който носи негово име, е мутлимилионер в Америка. Наследникът на бившия Първ…Jun 20 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!