Момчилград се стресна: Наим Сюлейманоглу се завърна от гроба

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Снимките на биографичната мегапродукция за Наим Сюлейманоглу се преместиха в България. Работата на снимачния екип на „Джобният Херкулес – Наим Сюлейманоглу“ в Момчилград вече е към края си. 21-годишният актьор Хаят ван Ек, който изпълнява главната роля, преди дни присъства на откриването на паметника на легендарния щангист в града и хвърли местните жители в истински шок. Суеверни старци плюят в пазвите си, решили, че великият спортист се е завърнал от онзи свят. Толкова е покъртителна приликата между младежа и покойния шампион.
Хаят направи и обиколка из Кърджали, където хората също бяха поразени, че младият актьор е като двойник на младия Наим Сюлейманоглу. „Удивителна е приликата с легендарния Наим!“, твърдели местните жители, цитирани от „Rodopi24“.
Турски филм разказва, че Наим Сюлейманоглу е лежал в Белене по времето на комунизмаЛентата внушава, че Наум Шаламанов, каквото е името на спортиста до Възродителния процес, е лежал в …Jun 12 2019vijti.com

Актьорът е от смесен турско-холандски произход. Майка му е туркиня, а баща му холандец. От шестгодишен той живее в Турция. За да влезе в ролята на Наим Сюлейманоглу, актьорът усилено се занимава с вдигане на тежести под ръководството на Мухарем Сюлейманоглу – братът на легендарния щангист. Други двама по-малки изпълнители пресъздават детските години на Наим в България, откъдето тръгва към големия спорт.

Филмът се старае да възпроизведе автентичната соц действителност от младостта на Наим

Селен Йозтюрк изпълнява ролята на майката на Наим Сюлейманоглу, а Йеткин Дикинджилер, известен с участието си в турските сериали, ще влезе в кожата на бащата на Наим. Ролята на първия треньор на Наим, роденият в България щангист Енвер Тюркилери, който се изселва в Турция през 1989 г., е поверена на Гюркан Уйгун.
В неделя бяха заснети масови кадри с много статисти. Бяха ангажирани мъже и жени на възраст между 40 и 50 години, като най-доволни от местните бяха собственици на стари съветски автомобили, които влязоха в употреба за лентата. Освен в Кърджали и Момчилград, филмът се снима на места в Турция и Азербайджан. „Джобният Херкулес-Наим Сюлейманоглу“ ще пресъздаде целия живот на легендарния щангист, включително бягството от България и знакови негови срещи с известни личности.

Легендарният щангист Наим Сюлейманоглу почина на 50-годишна възраст в болницата Мемориал-Атакьой в Истанбул. Роденият в България Наим бе приет по спешност в болницата през октомври с чернодробна недостатъчност и претърпя трансплантация. Кончината на световноизвестния щангист потопи в скръб неговите близки, приятели, почитатели, спортните деятели, цяла Турция. Наим печели три олимпийски титли, седем пъти е световен шампион, 46 пъти подобрява световни рекорди във вдигането на щанги.
Източник: Лупа
Турция снима възмутителен филм за Наим Сюлейманоглу и променя световния му прякорЩангистът почина в Истанбул на 18 ноември 2017 г. „Джобният Херкулес“ става „Турският Херкулес“ Шефъ…Dec 10 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!