Дълго време прикривах изневерите на шефа, докато един ден не се случи нещо, което промени всичко

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Допреди три години имах перфектната работа като помощник асистент. Еди освен че притежаваше компанията, беше и прекрасен шеф. Отнасяше се към мен с търпение и винаги е проявявал разбиране към проблемите ми. Разбира се, познавах и съпругата му Лина. От време на време тя и двете им малки деца идваха в офиса, за да видят шефа. Харесвах я: изключително приятна и любезна, Лина ме третираше като своя по-малка сестра. За съжаление имаше един аспект от работата, който страшно мразех – Еди изневеряваше на жена си. Всъщност не ме интересуваше особено личния живот на шефа, притесняваше ме това, че той ме принуждаваше да лъжа милион пъти и да прикривам любовните му похождения.
Разбира се, Еди не ми е споделял, че има любовница. Сама се досетих. Името й Ана, на около 20 години и е много по-млада от шефа. Според Еди те бяха просто „добри приятели“, които са се запознали в столичен караоке клуб преди няколко години.
Изневери разбиха най-известните ВИП връзки: Родните ни звезди се оказаха шампиони по кръшканеВалери Божинов отново е единак, след като дългогодишната му приятелка Биляна Дол сложи край на връзк…Jul 13 2019vijti.com

Но ако ги погледнехте, когато са заедно, от пръв поглед личеше, че са много повече от обикновени приятели. Ана често идваше в офиса и с шефа отиваха да обядват. От време на време тези „обяди“ продължаваха приблизително три часа, а щом Еди се върнеше, лицето му грееше от щастие. Не съм глупачка и чудесно осъзнавах, че двамата са правели секс.
А после последваха и подаръците. Като негова асистентка, беше моя работа да помагам на Еди с поръчките, така че освен да правя резервации за ресторант, ми бе възложено и да купувам онлайн подаръци за Ана и да ги доставям на домашния й адрес. Мразех всяка една секунда, през която трябваше да си измислям различни истории, но какво можех да направя? Той беше шефът.
Отначало не мислех много за аферата на Еди. Но щом започнах да лъжа жена му, си дадох сметка, че здраво съм се забъркала. Това продължи няколко години. С времето лъжите ставаха все повече и повече. Най-трудно ми беше, когато шефът заведе Ана в чужбина, а аз трябваше да оправдавам внезапната му командировка пред Лина.

Емоционалният стрес стана прекалено голям
Болеше ме да гледам как прави жена си на глупачка. И още по-лошо – започнах да изпитвам омраза към Еди, затова, че боготвореше любовницата си, а принизяваше майката на децата си. Всички тези мисли ме накараха да изпитвам угризения на съвестта. В един момент стигнах дотам, че вече не можех да ям или да спя добре. Също така ми стана трудно да се фокусирам върху работата си, защото през половината от времето си бях изпълнена с негодувание и гняв към моя шеф. Оказа се, че и други колеги знаят за аферата на Еди и ме посъветваха да спра да го прикривам. Цялата фирма харесваше Лина и децата и им беше гадно, че той се отнася зле към тях.

В крайна сметка емоционалният стрес стана прекалено голям и реших да напусна компанията. Не взех лесно това решение, защото получавах отлична заплата. Когато разбра, че напускам, Еди се натъжи, но каза, че няма да ме спира, щом искам да продължа напред. Тогава нервите ми не издържах и му признах, че си тръгвам, защото се чувствам ужасно от факта, че непрекъснато изневерява на жена си. Шефът ме изгледа остро и заяви, че не е моя работа да се меся в личния му живот. Какъв наглец! Не ме ли забърка именно той, принуждавайки ме да лъжа съпругата му!? Преди да напусна кабинета му, предупредих Еди, че в никакъв случай не бих го прикривала повече и ако той не разкаже цялата истина на Лина, аз ще го направя.
Очи в очи с истината
Същата вечер, след като всички се прибраха у дома, той повика Лина в офиса и й разказа всичко. Умишлено не си тръгнах, защото исках да се уверя, че няма да скрие някоя важна подробност. Чух как Лина плаче неконтролируемо, после се разсърди и си тръгна. Тихо влязох в кабинета и успокоих Еди, че е постъпил правилно. Изглеждаше притеснен, уплашен, засрамен и изтощен, но не почувствах състрадание към него.

Два дни по-късно напуснах компанията, а месец след признанието на Еди, от бивши колеги научих, че се развежда. Оказа се, че Лина се е сблъскала с Ана в офиса и двете жени се сбили жестоко. Не поемам отговорност за разпадането на брака на бившия си шеф. Той сам се докара до това положение. Съжалявам само, че не предупредих жена му много по-рано. Тя заслужаваше да знае истината, а не да вярва, че съпругът й е лоялен и честен човек, който никога не би я измамил.
Източник: Лична драма
Благодарна съм на съпруга ми, че ми изневери: Ако не се беше случило това, никога нямаше да открия истинската любовСега, припомняйки си миналото, ми се струва, че е било кошмар, от който още не знам как съм оцеляла.…Jun 29 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!