Касиерка публикува фиша от заплатата си: А повтарят постоянно, колко сме забогатели и как българинът живее все по-добре

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Средната работна заплата в частния сектор у нас не е никак завидна.
Всички обикновени работници в страната усещат ниските доходи по джоба си, въпреки обявленията на НОИ и НСИ за по-високи стойности на средната работна заплата. Касиерка е публикувала в социалната мрежа фиша от заплатата си, на който се вижда унизителния доход, който тя всъщност получава.
Жената е с 8 години стаж като касиер, но получава едва 320 лева в брой след всички удръжки и получен аванс от 200 лева.
Още по-лошото е, че това не е частен случай и много от хората се припознават с този доход, въпреки че правителството и медиите повтарят постоянно, колко сме забогатели и как българинът живее все по-добре.
Спомени от соца: Когато в НРБ го имаше голямото нямане, а заплатата ми беше цели 76 лв.Едно време помня, че заплатата ми беше 76 лева. От нея освен данък общ доход се удържаха още ергенск…May 14 2019vijti.com


Наскоро бяха публикувани и данни за градовете-рекордьори по високи пенсии, където положението се оказа също трагично.
Възрастните хора в София-град, Перник и Бургас взимат най-високи пенсии у нас, става ясно от данни на НОИ за първите три месеца на годината. Парите за старост на столичани, перничани и бургазлии са над 400 лв. Най-високи са те в столицата. Към месец март средната пенсия в София е била 438 лв., като с увеличението от юли ще стане 460 лв.
Възрастните в три области са взимали под 300 лв. Това са хората в Разград, Силистра и Кърджали.
Статистиката за първите три месеца показва още, че 95 000 пенсионери у нас взимат между 800 и 910 лева на месец. За същия период новоотпуснатите пари за старост за осигурителен стаж и възраст са 15 888, като те са с около 900 повече от миналата година.

Припомняме, че огромно е възмущението на пенсионерите, които са придобили право на пенсия и които са принудени да чакат в продължение на четири месеца, за да получат своите пенсии. Сегашният социален министър Бисер Петков се измъкна като по чудо преди година от уволнението благодарение на майките с деца в неравностойно положение. Но отношението на НОИ към пенсионерите, достигнали възрастта за пенсия, е под всякаква критика.
Говори се, че преди да стане министър, когато се е кандидатирал за шеф на НОИ, Петков е обещал да съкрати този ужасяващо дълъг четиримесечен срок.
Сега е министър, но явно обещанието е забравено. На около четиридесетия ден след подаването на документите бъдещият пенсионер получава разпореждане за минималната пенсия от 207 лева и чака.

Само че ако работодателят го е освободил от работа веднага, се получава един период от време, в което човек на практика остава без доходи или с минимални такива. Което се случи и с мен.
Едно такова отношение след 35-40 години труд е не само мъчително, но и унизително. Всеки един бъдещ пенсионер си знае съдбата и на какво е обречен, но поне бюрокрацията би могла да се поразмърда малко, за да не поставя хората в трудна за оцеляване ситуация.
Източник: dunavmost
Раят е тук – в този град няма престъпност, заплатата е 1200 евро, наемът е 15 евро, а достъпът до интернет напълно безплатенИма едно малко градче в Испания, носещо името Мариналеда, където, благодарение на усилията и постоян…Dec 8 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!