Прибират „на топло“ кумата на милионерския син Християн Гущеров и Светлана, гушнала 800 бона от далавери

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

До дни арестуват кумата на Гонзовица
В аферата с източени милиони от програмата „Млад фермер“ е замесена и кумата на милионерския син Християн Гущеров от сватбата му със Светлана Василева – Гонзовица. Става въпрос за Милена Пилева, узна HotArena.
Тя е дъщеря на търговския директор на „Винпром – Карнобат“ Емил Пилев. Разследващите са установили, че с подправени бумаги на нейно име са преведени 800 000 лева, а документите за плащания разписал лично арестуваният заместник на фонд „Земеделие“ Калоян Костадинов. Най-вероятно тя ще бъде арестувана до дни, писа „Уикенд“.
Във вторник сутринта спецченгета щурмуваха сградата на фонд „Земеделие“ и арестуваха шестима високопоставени служители на разплащателната агенция за нелегални контакти с Миню Стайков и извършени от тях престъпления по служба.
Деси Цонева смени кумата, приятелката на шеф Манчев се отказаДеси Цонева продължава да работи активно Деси Цонева сменя кумата за сватбата си в последния момент.…Jul 6 2019vijti.com

Половин дузина началници от фонда са разследвани, тъй като са помогнали на Миню Стайков да усвои неправомерно 7 милиона лева от Европейския съюз, предназначени за млади земеделски предприемачи. Според разследването на ДАНС и Спец прокуратурата алкохолният бос е източил 7 милиона лева от европейската програма „Млад фермер“, ползвайки като поставени лица децата на свои служители.
9 души са регистрирали еднолични дружества в сферата на земеделието и са били финансирани от Европейския съюз. Реално обаче парите са отивали у Миню Стайков.
„Става въпрос за добре организирана банда за източване на милиони от Европа, в която са действали и държавни служители. Имаме данни, че хората на Миню Стайков са връщали под масата 10% от нередовно усвоените суми на служители от фонд „Земеделие“. Става въпрос за подкупи в размер на над 2 милиона лева“, призна столичен антимафиот.

Припомняме, че преди половин година, обвинението даде информация как е действала схемата за източване на пари по програма „Млад фермер“. Миню Стайков ги е прибирал, но задочно – чрез подставени лица, които са деца на негови служители. Те се регистрирали като еднолични търговци, кандидатствали по програмата.
След одобрение, получавали финансиране, което впоследствие предоставяли на Стайков. „Както знаете сумите не са малки, към момента сме установили 7 млн. Следователно да участват в обратни писма, в които предявяват, че придобитите от тях суми, ще бъдат предадени на Стайков”, обясни тогава прокурорът Димитър Петров. Според адвокат Ина Лулчева обаче няма данни за тези обвинения.
Източник: hotarena
Светлана Гущерова получи много скъп подарък от мъжа си за специалния им поводМилионерската съпруга Светлана Гущерова получи диаманти от мъжа си Миналото лято двойката сключи бра…Jul 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!