Безценни природни рецепти от народния лечител Борис Николов за лечение на невроза и анемия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Българският народен лечител Борис Николов е оставил богата колекция от различни рецепти за лечение на много и различни заболявания.
Една от най-старите и ефикасни рецепти на покойният билкар е за лечение на високо кръвно налягане. Като наследство от него остават и други начини за превенция и лечение на редица болести, сред които са рецепта при световъртеж, за кашлица, камъни в бъбреците и т.н. В няколко поредни публикации ще имате възможност да се запознаете с тях. От днешната статия ще разберете как да си приготвите сами лечебни отвари за лечение на бронхит, анемия и невроза. Освен, че се приготвят лесно рецептите на Борис Николов са доказали своята ефикасност, тъй като и до ден днешен биват споделяни в различни социални форуми, в които хора от цяла България разказват как и с помощта на какво са се справили със своите заболявания.
Тези природни рецепти на проф. Мермерски ще ви отърват завинаги от дископатиятаЕдно от най-често срещаните заболявания на опорно-двигателната система е дископатията. Това е така, …Jun 18 2019vijti.com

Не е лесно да се намери човек, който е безразличен към бананите. Но освен прекрасния вкус и приятен неутрален аромат, този южен плод предлага огромни ползи за здравето. Затова ще е грях ако се пренебрегне. Не е чудно и това, че още в първите месеци бебетата се захранват с бананова каша.
Един банан може да бъде много полезен за човешкия организъм, но също така полезни са и рецептите с банан и други популярни продукти, които лесно може да намерите в кухненските шакфове на всеки дом.
Не пропускайте да приготвите и опитате тези напитки, за да почувствате лечебната сила, скрита под красивата жълта кора на банана.

Накратко за ползите от банана
Липсата на мазнини и само 90 калории на 100 грама от продукта правят банана желана съставка в почти всяка диета. Банановата диета е подходяща за всеки, който иска да запази постигнатото или да влезе във форма като се отърве от няколкото допълнителни килограма в навечерието на лятото. В допълнение, бананите съдържат ябълчена киселина и ензими, които помагат на въглехидратите да се смилат по-бързо.
Чрез консумация на банани ние получаваме заряд от витамини С и Е, както и витамин В6, който поддържа нивата на кръвната захар и успокоява нервната система. Между другото, един банан съдържа повече от половината дневна нужда от витамин В6.

Също така, бананите са полезни при недостиг на калий. те са естествен начин за лечение на редица сърдечни заболявания. Факт е, че само три зрели плодове съдържат дневна доза калий, нужна на възрастен човек. Въпреки това, учените не препоръчват да се изяждат на ден повече от два банана, колкото и голяма да е ползата от тях. Дори в страни, където бананите съставляват голяма част от храната, хората консумират не повече от половин килограм тези плодове на ден.
Но дори и от два банана можете да получите големи ползи. За да се случи това, можете да си направите отвара от плода, която помага да се отпуснете дори и при тежък стрес и преумора. И ако страдате от безсъние, поради което чувствате сънливост и летаргия на следващия ден, не забравяйте да предпочетете едно такова естествено средство, което ще ви помогне да се справите с неприятните усещания.

Рецепта за бананово-канелена отвара
СЪСТАВКИ
2 зрели банана
1 литър вода
2 пръчки канела

ПОДГОТОВКА
Внимателно измийте бананите и ги поставете (без да ги режете на парчета) заедно с канелените пръчки във врящата вода.
Варете около 15 минути, след това махнете съда от котлона и оставете да изстине.
При неврози и последвало от тях безсъние пийте по една чаша от бананово-канелената отвара. За да подобрите ефекта, можете да изядете преди лягане един банан. Тази отвара ще облекчи не само безсънието, но и ще намали нивата на кръвната захар. Полезна е още при анемия, както и при храносмилателни проблеми. Между другото, правите отварата от обелени и нарязани банани. В този случай времето за приготвене ще бъде по-малко, ароматът и вкуса ще са по-богати и интензивни, но ползите от отварата няма да са толкова големи.

Бананът ще помогне и при бронхит. Медът е отлично средство, което води до възстановяване след ден-два.

СЪСТАВКИ
1 банан
1 супена лъжица естествен мед

ПОДГОТОВКА
Изплакнете банана, отървете се от белите нишки, които остават след като се обели. Бананът се намачква с вилица. Към получената бананова паста се добавя мед и сместа се поставя на водна баня в продължение на 8-10 минути.
Взима се по една чаена лъжичка от охладената смес през час. Желателно е да се започне приема от късните следобени часове, за да може да изконсумирате медения банан преди да си легнете.

Да се лекуваме с банан е истинско удоволствие, така че често включвайте този чуден плод в диетата си. В крайна сметка, не е без основание спортистите заменят спортните напитки с бананови коктейли . Не забравяйте за ползите от бананите и за жените. Не без основание опитни красавици са се научили как да правят си правят маски от банани за за лице, които почистват и овлажняват кожата.
Източник: lekuva.net
Природни рецепти против слънчеви изгаряния: Можем да се предпазим от силното слънце и само със сода за хлябСодата за хляб не е просто подправка, а лек за най-различни заболявания, средство за профилактика и …Jun 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!