Вкусно и лековито: Мариновани пъпки от глухарчета за кулинарни цели и лечение

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лесна и полезна рецепта за мариновани пъпки от глухарчета
Глухарчето е една от най-лековитите билки, които виреят в България. Растението може да се ползва както за директна консумация, така и за лечебни цели. Пролетта е сезонът, през който можете да включите билката в менюто си.
Бихте могли да си приготвите и мариновани пъпки от глухарчета. Рецептата е лесна, а крайният продукт е вкусен и изключително полезен.
Първо трябва да си наберете пъпки от глухарчета от чисто място – нека да е далеч от големите градове. Избирайте малките и твърди пъпки, които още не са се отворили.
Хване ли ме дископатията нищо друго не помага: Само с тези лечебни компреси се спасявам от болкитеАко страдате от дископатия , лумбаго или ишиас , приложете следния нетрадиционен метод за справяне с…Jul 14 2019vijti.com

Необходими продукти за 1 голям буркан:
300 грама пъпки от глухарчета
200 мл винен оцет
200 мл вода
1.ч.л. сол
1.ч.л. захар
1 ч.л. черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:
Измийте под течаща вода пъпките от глухарчета и напълнете бурканите с тях. В съд смесете водата, оцета, солта и черния пипер на зърна. Сложете сместа на котлона и оставете да заври. Залейте глухарчетата с получената течност.
Затворете бурканите с капачки и ги обърнете с главата надолу.
Съхранявайте бурканите на сухо, студено и тъмно място, но не в хладилника.
Можете да използвате маринованите пъпки от глухарчета като салата или като добавка към различни ястия.
Препоръчва се за лечение на чернодробни и белодробни заболявания.

А ето и някои от безброй полезните свойства на глухарчето:
Естествен диуретик
Листата от глухарче действат като чудесен диуретик. Той увеличава производството на урина като насърчава отделянето на вода и соли от бъбреците. Глухарчето може да се използва при някои чернодробни заболявания и високо кръвно налягане, помага на храносмилателната система да работи правилно. Листата от глухарче стимулират апетита и помагат при лечението на раздразнен стомах.

Помага при акне и други кожни проблеми
Тъй като глухарчето действа като диуретик , детоксикатор и анти-оксидант, сокът от глухарче може да спомогне за стимулиране и регулиране на системата за отстраняване на натрупването на токсини , които причиняват акне. Прилагането на млечния сок ​​от глухарчето директно, действа срещу микробни инфекции на кожата (като се избягва зоната около очите ). Смята се, че сокът, извлечен от кухото стебло има добри анти- гъбични, противобактериални и инсектицидни свойства. Този млечно бял сок може да се използва за лечение на кожни инфекции, като екземи и особено болести, причинени от микробни и гъбични инфекции. Сокът също може да облекчи сърбеж от ухапвания и ужилвания.

Помага при проблеми с пикучния мехур
Със своите очистителни свойства, глухарчето е страхотно лекарство за пикочния мехур и пикочните пътища, като в същото време действа анти- микробно за насърчаване на здравословен пикочната система. Глухарчето помага при инфекции на пикочния мехур, като цистит.

Подобрява функциите на черния дроб
Корените на глухарчето работят особено добре за подобряване на храносмилането. Това често е от полза за артритни заболявания, съсиреци и кожни заболявания . При наличие на брадавиците – оказва се, че триенето на свеж сок от глухаче върху брадавицата всеки ден, в продължение на няколко седмици, е безболезнен и ефективен начин за пълното и отстраняване.

Високо хранителна супер храна
Глухарчето е богат източник на витамини A, витамин К, B комплекс, C и D, желязо, цинк. Витамин К помага на кръвта да се съсирва и насърчава развитието на здрави кости, а витамин А регулира растежа на кръвни клетки. Това диво растение дава и добра доза от витамин С и калций в подкрепа на здравето на костите. Редовната консумация на растението е от огромна полза за подобряване и на здравето на очите поради наличието на лутеин и зеаксантин в него.

Помага за намаляване на излишните мазнини в тялото
Поради своите пречистващи и диуретични свойства, глухарчето е идеална добавка към балансирания начин на хранене и спомага за намаляване на излишните килограми. Редовното консумиране на чай от глухарче освобождава тялото от излишните токсини и калории.

Източник: lekuva.net
Сега му е времето: Пригответе си сладко от глухарче и пречистете черния си дробС настъпването на пролетния сезон, не забравяйте да си приготвите целебното сладко от глухарчета. Бл…Apr 17 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!