Сега му е времето: Пригответе си сладко от глухарче и пречистете черния си дроб

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

С настъпването на пролетния сезон, не забравяйте да си приготвите целебното сладко от глухарчета. Благодарение на него като лош спомен ще останат болежки в черния дроб, бъбреците, жлъчката.
Пречистващият ефект на глухарчето е всеизвестен, а приготвянето на популярното сладко,
не отнема много време, като изключим брането на цветовете, разбира се.
Ето и рецептата: 2 шепи цвят от глухарче, набрани задължително от някое чисто място – където не минават нито коли, нито добитък го тъпче, се пускат в 1 л вода и се оставят да врат 10-15 минути.
Мед от глухарче- универсален лек за 1001 болестиЛюбимото на нашите баби глухарче не случайно се нарича домашен лекар от тях . Всички негови съставни…Apr 10 2019vijti.com

Цветовете се изцеждат добре с ръце, след което течността се прецежда и към нея се прибавят 1 кг захар и 1 лимон – изчистен от кората и семките и нарязан на ситно.
Съдът се остава похлупен да престои до другия ден, когато по същото време, по което са се варили цветовете на глухарчето предния ден, тенджерата отново се поставя на котлона да заври и да покъкри още 10-15 минути.
На следващия ден процедурата се повтаря, докато се получи консистенцията на обикновено плодово сладко – т. е. капка от него да запазва формата си и да не се разлива, ако се капне върху порцеланова чиния.

Готовото сладко се налива в подходящо бурканче и се съхранява в хладилник. От него се взима всяка сутрин на гладно по лъжичка, разтворена в малко вода.
Можете да комбинирате сладкото от глухарчета със сок от червено цвекло, което също има силен пречистващ ефект.
Ето как се приготвя: Изцежда се сокът на 1-2 глави червено цвекло. Отделеният сок се сипва в 5-литрова тенджера и се доразрежда с 3 литра вода. Слага се на печката и се оставя 10-15 минути, докато заври, след което котлонът се намалява и сокът ври още 4 часа на много бавен огън. Готовият еликсир се съхранява в хладилник, но преди използването му леко се затопля, тъй като не е добре да се пие ледено студен.

От него се взима 3 пъти на ден по ½ чаена чаша 30 минути преди хранене. Нужно е всъщност да се затопли само това количество, което ще се приема непосредствено, а не всичкия сок.
Източник: desant.net
Тодорка от село Пищигово сама се излекувала от 20 болестиТодорка Ангелова живее в с. Пищигово, община Пазарджик. Преди години за кратко време губи съпруга си…Mar 13 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!