Дар от фараоните лекува за ден: Оправя простата, фиброза, диабет, остеоартрит, кръвно, грип

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лечението с печен чесън има голямо предимство с това, че започва да действа незабавно и трае 24 часа.
От цялата история на човечеството, изпълнена с конфликти и противоречия, само за едно нещо е имало и сега има световен консенсус, че чесънът е много полезен. Това единодушие е забележително, защото се отнася за всички цивилизации и култури и за цялата история.
Чесънът е първото растение, за което се знае, че е използвано като лекарство. Още в Древния Египет той служи не само като подправка, но и за цяр.
Самият Тутанкамон е бил зареден с чесън в гробницата и при откриването й скилидките са били в идеално състояние, годни за консумация.Кой би могъл да предположи?
Изпитан метод от древнокитайската народна медицина с алуминиево фолио, с който забравяте за всякакви болки в ставитеКое е основното физическо свойство на направените от чист алуминий лист, лента и форио? Неговата из…Feb 5 2019vijti.com

Древните цивилизации в Гърция, Рим, в Индия, Китай и Япония, майте, ацтеките и индианците в Северна Америка в един глас превъзнасят лечебните свойства на чесъна, макар да ги делят десетки хиляди километри.
Днес вече се знае на какво се дължат тези свойства – на активната съставка алицин, която е органично съединение със сяра. Нейният остър мирис обаче се освобождава едва когато чесънът бъде смачкан или нарязан. Всъщност алицинът пази растението от насекоми. Едва когато те го атакуват, той се синтезира под действието на ензима алииназа.

Дълъг е списъкът от ползите за здравето, които чесънът носи. В наши дни най-усилено се проучва свойството му да пази сърцето. Причината за това научно любопитство е фактът, че в Средиземноморието, където се яде най-много чесън, смъртните случаи от сърдечни болести са най-малко в сравнение с всеки друг район на света. Освен това хората там са най-здрави като цяло и най- дълголетни.
Алицинът в чесъна пречи да се образуват плаки в артериите. Освен това той сваля кръвното и холестерола и засилва кръвообращението. Така пази от инфаркт.
Смята се, че алицинът предпазва и от рак. Проучвания са доказали това за рака на панкреаса, дебелото черво, стомаха, хранопровода, гърдата, простатата, мозъка и белия дроб, както и за множествената миелома.

Чесънът е чудесно средство и срещу уголемена простата, диетична фиброза, диабет, остеоартрит, сенна хрема, високо кръвно в късна бременност (прееклампсия), грип и свински грип.
А понеже има антибиотични свойства, с него се лекуват и простуди, бактериални и : гъбични инфекции.. Може да натривате откритите части на тялото си с чесън срещу комари. Те ще бягат от вас и ако наскоро сте яли чесън.
Печен чесън
Еднодневно лечение

Най-хубавото на чесъна като лекарство е, че действието му започва незабавно и трае 24 часа. Ето какво става след консумацията на чесън:
1 час: Стомахът бавно смила чесъна и той започва да се усвоява.
2-4 часа: Чесънът започва да унищожава туморни клетки и да свързва свободните радикали.
4-6 часа: Обмяната се ускорява и чесънът помага да се изхвърлят излишните течности и мазнини.
6-7 часа: Чесънът унищожава вредните — бактерии.
6-10 часа: Хранителните вещества в чесъна достигат до клетките и ги оксидират.

10-24 часа: В тялото тече дълбок процес на очистване, който изхвърля тежките метали, засилва имунитета, заздравява костите, понижава кръвното, дава енергия, регулира нивото на холестерола, стимулира либидото. При толкова много ползи човек не бива да спира да яде чесън цял живот. Ще бъде здрав и силен, ще се чувства подмладен и пълен с енергия.
Готов печен чесън
Рецепта с печен чесън
„Чесънът е най-мощната лечебна храна на земята.“ Водена от това твърдо убеждение, Донка Петрова от София, компютърен инженер, споделя с читателите на в. „Здраве без лекарства“ своята рецепта за печен чесън. Според нея се приготвя лесно и е вкусно.

„За пълен лечебен ефект трябва да се изядат 6 глави печен чесън за един ден. Това е дозата“, казва Донка Петрова.
ПРИГОТВЯНЕ НА РЕЦЕПТАТА:
Загрейте фурната предварително на 150 градуса.
Обелете най-горните слоеве на всяка глава чесън. Оставете обаче обелките на отделните скилидки.
С остър нож отрежете 0,5-1 сантиметър от горната част на всяка глава.
Наредете главите чесън в плитка тава, като отрязаната им част е нагоре.

Полейте ги обилно със зехтин, да попие в тях.( по принцип зехтинът “Extra Virgin” е за салати, а другият е обикновен и може да се използва за термична обработка).
Покрийте ги с алуминиево фолио за печене. Изчакайте 10 минути.
Печете десетина минути или докато леко омекнат.
След като главите чесън изстинат, обелете всяка скилидка.

Печеният чесън може да се съхранява във фризера или пък в хладилника. Но за лечението трябва да се изядат 6 глави за един ден. През този ден, в който решите да прочиствате организма си, не се яде нищо друго. Разпределете яденето на 1 глава чесън през 1,5-2 часа за целия ден, пише bulmedia.net. През останалото време може да пиете вода или билков чай без нищо друго. Когато пак решите да се лекувате, примерно след една седмица, изпечете си пак. Съвсем редовно можете да си правите прочистване на организма от токсини с този метод!
Източник: Брадва
Как да се лекуваме с ягоди: Те са уважаван източник на здраве в народната медицинаСъс своя примамлив външен вид и отлични вкусови качества, ягодите си осигуряват място в списъка на л…Jun 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!