Какво значи да си свекърва: Напук на „прогнозите“ на всичките ми приятелки, истински го заобичах това момиче

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Неделя е. Навън вали сняг. Ядосана съм защото едното ми дете трябва да излиза с колата в тази поледица. Така си я наричам аз моята снаха – второто ми дете.
Сякаш напук на „прогнозите“ на всичките ми приятелки, истински го заобичах това момиче. А в началото стресната от историите за лоши снахи и изтерзани свекърви направо бях, ама няма да е пресилено да кажа – много уплашена.
Мислех си какво ще стане ако не ни хареса – мен и мъжа ми, ами ако трябва синът ми непрекъснато да е между „чука и наковалнята?“.
И тогава реших – ще се държа с нея като със свое дете, разбира се и за съпругът ми стана „моята щерка“.
Деси Радева става свекърва, синът й е лудо влюбенНаследникът на президентшата Деси Радева от първия й брак с депутата Георги Свиленски — Страхил, хлъ…May 24 2019vijti.com

Оказа се, че не е трудно да си свекърва. Май по-трудно е да се простим с ината си и с чувството, че винаги сме прави.
Няма да ви лъжа – наложи се и аз да се попроменя.
Моето второ дете – моята снаха харесва всички мои манджи, разбира се с някои изключения. Затова тези които не са по вкуса й премахнах от менюто ни.
Тя от своя страна е перфесционистка по отношение на чистотата, такава станах и аз.
Не знам как ще бъде след време, но знам,че днес и сега нашето четричленно семейство е щастливо и заедно се справя с трудностите на живота!

Какво мислят психолозите за отношенията между свекърва и снаха?
Най-често свекървата се възприема като чудовище, а снахата – като жертва на нейния терор. Обикновено това е стереотипът, в който дори и несъзнателно се вместваме. Ако нямате желание да влизате в образа на чудовището, ще трябва да положите усилия да разбиете стереотипа.
Жажда за власт
Всяка майка е убедена, че нейният син е най-добрият.

Затова се опитва да го предпази от кандидатките за сърцето и леглото му – дори и да не искат мнението й. Психолозите обаче са категорични, че това не е грижа за щастието на сина, а опит за контрол над него. Колкото по-послушен е бил синът, колкото по-малко се е съпротивлявал при избор на училище, университет, дрехи и т.н., толкова по-трудно му е сам да си избере жена. А мама няма нищо против да му помогне – и без това знае по-добре от него.
Как да се справите? За начало осъзнайте, че синът ви вече е голям човек, и уважавайте изборите, които прави. Отпуснете се и не се чувствайте длъжни да упражнявате опека над него и половинката му – те ще се справят и без вас. Вместо това се отдайте на по-приятни дела.

Ревност
Много майки са убедени, че синовете им отделят по-малко време, отколкото заслужават. Те са положили толкова усилия да ги отгледат, а те ги забравят заради жените си. Майките, които са ги родили, трябва да са на първо място.
Как да се справите? Ако синът ви е отдаден баща и съпруг, значи именно вие сте успели да го възпитате като такъв и трябва да се гордеете с това. Щом прекарва повече време със собственото си семейство, възпитали сте го качествено – тази проста логика ще ви помогне да се справите с ревността. И още нещо – щом няма време за вас, значи жена му се грижи достатъчно добре за него.

Усещане за ненужност
Често негативната аура около свекървите се дължи именно на неумението им да се справят с усещането си за ненужност – никой не се нуждае от грижите и съветите им. Децата са слаби и болни, защото родителите им не ги гледат добре, а снахата не готви достатъчно питателна храна… Оттук до точката на конфликт разстоянието е минимално.
Как да се справите? Може да сте полезни на снаха си по друг начин – като й помогнете да разбере по-добре мъжа си. Разкажете й за него – какви страхове е имал като малък, в какво са силните му страни. Ако вместо вертикална йерархия „стари-млади” установите хоризонтални отношения между равни жени, които си помагат, много от конфликтите ще изчезнат от само себе си. Общувайте с нея без поучения, без задължения и борби за власт – със сигурност и синът ви ще е по-спокоен и доволен.
Източник: Розали
Албена Михова вече е щастлива свекърва: Снахата на Албена Михова е пълно нейно копиеАлбена Михова вече е щастлива свекърва, привързана към снаха си, научи HotArena. Актрисата от Полица…May 19 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!