Щитовидната жлеза се обажда: 8-те признака, че имаш сериозен здравословен проблем

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Щитовидната жлеза, разположена в областта на шията, е жизненоважна за тялото ви, защото е отговорна за много функции. Тя произвежда хормони, които регулират обмяната на веществата.
Дисбалансът на тези хормони оказва значително влияние върху човешкия организъм, затова от правилната дейност на жлезата зависи цялостното състояние на тялото ви.
Въпреки това е много трудно да се диагностицира дисфункцията на щитовидната жлеза, тъй като симптомите са подобни на други здравословни проблеми. Така, че е важно да разпознавате правителните симптоми на болестта.
Тук са изброени няколко признака, които в никакъв случай не трябва да пренебрегвате:
Шеф Петров обясни колко е полезен за здравето боровият прашецШеф Петров е „за“ използването на боров прашец в гозбите, дори смята да го добавя към ястията в него…Jun 8 2019vijti.com

Честа болка в мускулите или ставите
Подобно оплакване не може да бъде игнорирано и е необходимо да посетите лекар, за да разберете дали имате някакви проблеми с щитовидната жлеза.
Подуване на корема
Хипотиреоидизмът често води до подуване на корема. От друга страна, ако забележите, че лицето ви набъбва, трябва незабавно да проверите за проблеми с щитовидната жлеза, пише букварче.

Раздразнение и тревожност
Понякога прекомерното възпроизвеждане на хормони на щитовидната жлеза може да ускори обмяната на веществата и по този начин да ви накара да се чувствате раздразнени и нервни.
Промяна на теглото
Хипотиреоидизмът може да доведе до необяснимо наддаване на тегло или бърза загуба на тегло.

Нередовна менструация
Проблемите с жлезата може да предизвикат два вида нерегулиран менструален цикъл: или изключително тежка и продължителна менструация, или нередовна менструация в това число нейното отсъствие въобще.
Промени в психичното здраве
Намалените нива на хормона на щитовидната жлеза причиняват постоянна умора и световъртеж.

Анормална реакция на температурата навън
В случай на заболяване хората могат да реагират по различен начин на температурата навън. В случай на хипертиреоидизъм, хората могат да изпитват или прекомерна топлина, или не естествен студ.
Косопад, бледо лице
Слаба, чуплива и суха коса – това е само един от симптомите на проблеми с щитовидната жлеза.

Понижената функция на щитовидната жлеза засяга целия ни метаболизъм, забавя обмяната на веществата, от което се понижава целия ни жизнен тонус. За съжаление, случаите на проблеми с щитовидната жлеза не са никак малко, още по-лошо, забелязва се тенденция на увеличаване на случаите, особено с напредване на възрастта. Затова вземете мерки навреме.
Източник: Брадва
10 безценни съвета за здраве и щастие от Лили ДимковаРецептата: „от сутрин до вечер благодаря за всичко“, казва дъщерята на прочутия лечител Петър Димков…Jun 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!