След минисериала за Чернобил, си дадох сметка за за нескопосаната и празноглава същност на комунистическия режим

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако пуснете да гледате минисериала „Чернобил“ освен изключително добре показаните драматични събития около това престъпление срещу човечеството ще си дадете сметка и за нещо друго.
А именно за нескопосаната и празноглава същност на комунистическия режим.
Знам, че много от вас не се интересуват от политика, други пък имат роднини, които през времето на социализма са живеели добре и сега ви говорят как едно време е било прекрасно и как всички са били равни и нямало бедност, а море е имало за всяко семейство.Спасителната и смъртоносна мисия на тримата смели мъже от Чернобил, които се жертваха за ЕвропаНа 26 април 1986 година става нещо, което светът никога няма да забрави. В АЕЦ Чернобил, Украйна се …May 27 2019vijti.com

Но, когато се говори за Чернобил всички тези, възхваляващи онзи строй мълчат. Защото е факт. А фактът не е измислица.
Някои, по-тъпи ще кажат, че е дело на „омразния капиталистичен подривен строй“, но дълбоко и те, колкото и да са ограничени умствено, знаят че това не е така.
Некадърността на този строй се изразява силно именно в последвалите събития. А те са:
– неприемане на факти
– държане на населението в неведение и то с главна цел да не бъде подринат престижа на Партията и Съюза и чак там някъде… да няма паника

– и в резултат на това държане на населението в неведение – излагане на радиация.
– и сриване на кариерата на хората, които са специалисти в дадената наука от хора, облечени във власт, а до онзи ден – пасящи патки и скитащи по балкани и хълмове.
В сериала ще видите същността на строя. Но не онази същност, която някой там на Запад иска да ви убеди, че е имало, а тази която реално е съществувала.
Ще видите как „великата“ партия е създала институти, в които да се обучават професори и специалисти и когато дойде време да се вслуша в техните думи, базирани на учене и знания, тази „велика“ партия, създадена в „името на народа“ ги е игнорирала, защото действат думите им „подриващо престижа ѝ и този на Съюза“.

Парадокс, нали? Парадокс и низост. Откъде съдим, че не сериала не е пропаганда? От фактите (както споменахме) и от това, което наблюдаваме, че е имало и тук – в България. А именно смачкване и унижение на всеки специалист и човек, който дръзне с факт да застраши „комунис.. социалистическия строй“.

Изгледайте сериала. Поинтересувайте се по темата. Прочетете книги, документи. Бъдете критични.

Защото няма значение, дали се интересувате от политика или не. Има значение да не сте водени за носа и да казвате „Ще си мълчим“, както Тодор Живков казва, когато научава за Чернобил, давайки ход на манифестациите на 1 май 1986 г.

П.П. Най-вероятно с този пост отново ще изгубим последователи и харесали страницата, но ако цената е да изгубиш 1, 2, 100 или повече червени марионетки – с радост ще я приемаме.След аварията в Чернобил генерал Добри Джуров забранява на войската да се храни с прясно месо и зеленчуциНа 26 април 1986 г. гръмва атомната електроцентрала “Ленин”, разположена край град Чернобил, Украйна…Apr 29 2019vijti.com

От Фейсбук

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!