Поглезете семейството, вземете акъла на гостите: Вкусни ястия с агнешко, на които никой не може да устои

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще поговорим за агнешкото и неговото приготвяне. Ще ви дадем някои страхотни идеи как да зарадвате вашите близки или да се отсрамите, ако очаквате скъпи гости.
Агнешка дроб-сарма със спанак – по-бърз и лесен вариант за дроб-сарма
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо
1 връзка пресен лук
Македонски сач със свинско на огън: Влюбвате се на мига в това безбожно вкусно ястиеНеобходими продукти: свинско месо – 500 г /пилешко, или и от двата вида месо/ наденица – 100 г макед…Mar 31 2019vijti.com

2 ч.ч. ориз
300 г изчистен спанак
джоджен
пресен чесън
копър
сол
черен пипер

Начин на приготвянe
Месото се сварява. Лука се запържва с ориза, добавя се спанака и продължава да се пържи, налива се около 250 мл бульон където е варено месото. Место се поръсва с подправки като черен пипер кимион и леко се запържва, да се запечатат подправките на месото. Ориза се слага в подходяща тава и се реди месото, слага се пресния чесън, листа джоджен копър-подправки по избор и се налива още бульон или хладка вода. Тавата се завива във фолио и се пече го готовност около 2 часа на умерена фурна.

Агнешко бутче с чесън и мащерка
Необходими продукти:
1 агнешко бутче
4-5 скилидки чесън
1 връзка мащерка – около 30 г
750 мл сухо бяло вино

60 г масло
черен пипер и сол
3 големи глави чесън

Начин на приготвянe:
Загрява се фурната до 250°С. Смесва се половината масло със солта, черния пипер, пресования чесън и се разбърква сместа. С тази смес се натрива агнешкото бутче и се поставя в тава. Около него се нареждат нарязаните на две глави чесън и се пече около 20 минути. Изважда се тавата, поръсва се върху бутчето и около него с мащерка, слага се виното, предварително загрято до кипване. Плътно се закрива тавата с фолио и се пече още 2 часа и 45 минути. Изваждат се агнешкото бутче и главите чесън от тавата. Поставя се тавата на котлона, загрява се сосът от печенето, добавят се останалото масло и изпеченият и смачкан чесън. Оставя се да поври, докато се посгъсти, около 10 минути. Подправя се на вкус със сол и черен пипер и се поднася сосът с бутчето.
Източник: lakomnik.bg
Голеник – традиционно родопско ястие, което се услажда и на големи, и на малкиДнес ще ви предложим рецептата за едно традиционно ястие от родопската кухня. Нейните най-популярни …Feb 28 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!