Лечебните свойства на това цвете са прочути дори сред лекарите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Турта /тагетис/ е цвете с оранжеви цветчета, което притежава невероятни лечебни свойства. Tagetes erecta е видът, който се използва в народната медицина.
Характерен е с ярки оранжеви цветове, богати на каротин.
Цветето съдържа противовъзпалителни, антигъбични, антипаразитни и антитуморни свойства.
Препоръчва се като лек при кисти на яйчниците, миоми, мастопатия и женски стерилитет. То е доста полезно за женското здраве. Има способността да топи миоми и миомни възли , което го прави предпочитано средство за тези проблеми. За целта е нужно лековитото цвете да се употребява под формата на отвара. За сигурен резултат приемът е добре да продължи около 5 месеца, в които се правят и почивки от седмица.
Тази съставка е по-мощна и от содата: Елиминира всяка болка за минута, лекува цялото тялоВсички знаем, че за нас е много важно да консумираме достатъчно количество калций, витамин С и проте…Apr 21 2019vijti.com

Отварата от турта благоприятства правилното функциониране на органите на половата система при жените . Тя помага и при много жени за забременяване, тъй като стимулира дейността на женската полова система и способства за преодоляване на хормоналните проблеми и смущения в цикъла.
В химичния състав на цветето се съдържат етерични масла, биоактивни, дъбилни вещества и флавоноидите, които обуславят антисептичното и общотонизиращо действие на билката.
То повлияват благоприятно при кожни проблеми като обриви, акне, екзема и пъпки.

Доказани са ползите от оранжевото цвете при пациенти, диагностицирани с диабет тип 2. Има свойствата да намалява отоците по крайниците и да помага при мазоли.
Известно е и положителното въздействие на извлека от турта върху зрението, поради високия процент каротеноиди, които се съдържат в него.
Билката няма странични ефекти, но не се препоръчва при бременни жени и кърмачки.
Приемът е добре да бъде съобразен и под наблюдение на специалист.

Ако все още не сте опитвали да отглеждате турта, трябва да знаете, че тя се гледа изключително лесно. Достатъчно е да посадите семенца в градината или в саксия и много бързо ще се радвате на нейната красота. Цъфти обилно през цялото лято и есен, чак докато паднат първите слани. Може да вирее както на слънце, така и на по-сенчести места.
Източник: Брадва
Народен лек бори инсулта: Блокира и предотвратява невроналната клетъчна смърт, възстановява речта и моторната координацияТова чудо би могло да спаси живота ви след инсулт и да ви предпази от него! Инфаркт и инсулт – двата…Apr 20 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!