Калин Сърменов: Ние сме единствената държава, която си изби интелигенцията за един ден

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не се чувствам никакъв Дон Кихот. Аз съм част от една система и съм благодарен, че мога да бъда лицето на Сатиричния театър, така че аз се чувствам като един работник, който трябва да си свърши работата. Аз уважавам труда, много. Навремето казваха, че трудът ще те направи красив, а аз съм суетен и искам да бъда много красив. Това коментира актьорът и директор на Сатиричния театър Калин Сърменов.
Ние българите сме такива, ние се разпиляваме, ние сме невъзпитани. Ако имаме възпитание, ако някой ни научи как се прави нещо стъпка по стъпка, ние можем да бъдем като тези хора, на които им се радваме.Почина любимият актьор на Путин, издъхна преди дни на достолепните 97 годиниРуският актьор Владимир Етуш издъхна преди дни на достолепните 97 години. Последните си часове живот…Mar 19 2019vijti.com

А ние някак си се озлобяваме, коментира Сърменов.
Простотията и тъпотията е бич Божий. В световен мащаб само 4% са мислещите и можещите хора. Така че ние трябва да приемем тъпотията. Но тя вече толкова нараства, че вече създава нови естетически критерии. Ние сме единствената държава, която си изби интелигенцията за един ден. Даже са се хвалили кой кого е убил после. Представи си – ти имаш един интелектуален ресурс, който го унищожаваш и после разни изроди се гордеят с това и какво искаме после!?, коментира актьорът.

Мразя думата „промяна“, обичам „развитие“. Защото промяната означава ние да отречем някакви неща и да започнем отначало. Ние прекалено много за 30 години се променяме. Даже сега една партия пак ни обяснява да ни променя. Ама как ще ме променяте!?, много ви моля. Не искам да ме променяте, искам да ме развивате, категоричен е Сърменов.
Въпросът е да не се отказваш, а всички вече се отказват. Ние веднага искаме всичко, така се научихме. То и младите така искат – веднага работа с висока заплата, кола и да не работи.

Всички искат да са известни, дори перо ще си сложат отзад само и само да са известни, каза актьорът.

Калин Сърменов е роден в София на 25 май 1963 г. Той е български актьор, музикант, режисьор, художник и бизнесмен. Завършил е две специалности в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – кинорежисура в класа на Мариана Евстатиева и актьорско майсторство в класа на проф. Гриша Островски.

След дипломирането си играе един сезон в пазарджишкия театър, но решава да се върне отново в София и заедно с негови приятели основават частен театър, наречен „Алтернатива“. След това работи в Сатиричния театър „Алеко Константинов“.

Калин Сърменов нашумя неимоверно много покрай уникалното си превъплащение в ролята на мафиотския бос Милото в хитовия сериал, излъчван по bТV „Седем часа разлика“.Актьорите от „София – ден и нощ“ смениха професията си, след края на сериала изгряха в нова светлинаАктьорите от „София – ден и нощ“ изгряха в нова светлина
Снимките на сериала „София – ден и нощ“ веч…
Mar 3 2019vijti.com

Източник: Петел

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!