По-вкусно от това няма: Шоколадов сладкиш с майонеза, истински божествен вкус

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обикновено сме свикнали да мислим за майонезата като за съставка за салати и основни ястия. Лично аз никога не съм предполагал, че с нея могат да се сътворяват такива вкусни десерти, като този, за който ще ви разкажем сега. Изпробвайте го и няма да останете разочаровани в никакъв случай. Ето как се прави:
Необходими продукти:
200 г майонеза
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
Кекс Шехерезада няма грешка: С този сладкиш ще изпълните желанието и на най-претенциозните си гостиДнес ще ви предложим една рецепта, с която без никакво съмнение ще се превърнете в звездата на вечер…Mar 3 2019vijti.com

6 с.л. какао
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. ванилия
1 ч.ч. вода
100 г шоколад
30 мл. течна сметана

Начин на приготвяне:
Брашното (2 ч.ч.), захарта (1 ч.ч.), какаото (6 с.л.), бакпулверът (1/2 ч.л.) и ванилията (1/2 ч.л.) се изсипват в дълбока купа и се разбъркват много добре. Към тях се добавят водата (1 ч.ч.) и майонезата (200 г), и всичко се разбива до получаването на гладка еднородна смес. Сместа се изсипва в силиконова тавичка или в обикновена намаслена тава, посипана с брашно. Сладкишът се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30 минути, като е важно десертът да остане сочен.
(Дори и да изглежда първоначално не достатъчно добре изпечен, извадете го на тридесетата минута.)

След това се приготвя глазурата. Няма нищо сложно, само внимавайте с мерките.
За целта течната готварска сметана (30 мл.) се поставя в малка тенджерка на котлона и се загрява. Малко преди да кипне, в течността се добавя натрошеният на блокчета обикновен твърд шоколад (100 г). Бърка се непрекъснато с дървена лъжица, докато се разтопи. Съдът се премества от котлона и с получения шоколадов крем внимателно се намазва сладкиша, но чак след като изстине. От посоченото количество продукти, в което се съдържат 200 г майонеза, нашият екип направи два сладкиша в малки кръгли тавички с диаметър 20 см.

Вкусът е наистина божествен, ще се убедите още от мига, в който опитате. Сигурни сме, че след като веднъж сте изпробвали тази страхотна рецепта, вече редовно ще приготвяте този прекрасен сладкиш.
Източник: 1001recepti
Иска ми се да направя нещо набързо, моя приятелка ми даде тази лесна рецепта за солен кексНяма нищо по-хубаво от домашно приготвената храна! Предимствата на това да си готвим вкъщи са изключ…Feb 20 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!