Малкото черно хапче, което пречиства отровите в тялото ви и понижава високия холестерол

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Най-често тя се използва да спре разпространението на отровите в тялото ни. Тя не е често срещана в дома ви, но болниците я използват за пациенти с отровни ухапвания от паяк, хранителни отравяния, или поглъщане на токсични химикали.
Не е нужно да страдате от тези заболявания за да използвате активен въглен. Той може да се използва редовно за детоксикация на тялото ви. Можете да го намерите по рафтовете в магазините за натурално здраве, на капсули и във вид на прах. Когато се консумира редовно, активния въглен може да подобри състоянието на черния дроб, бъбреците и надбъбречните жлези.Оказа се, че лещата е сред най-здравословните храни, познати на човечеството. Хапчета вече не ви трябват, ако я хапватеЛещата е от семейството на бобовите растения. Расте в шушулки и съществуват различни сортове.
За съж…
Dec 14 2018vijti.com

Избелване на зъби
Зъбите понякога се оцветяват от кафе, чай, вино и други храни. Активният въглен би могъл да ви помогне да избелите зъбите си и да ги заздравите чрез промяна на рН баланса в устата ви. Активният въглен премахва токсините и бактериите от устата ви, предотвратява образуването на кухини, лош дъх и заболяване на венците.
Потопете четката си за зъби в активен въглен на прах и си измийте зъбите с кръгови движения в продължение на 2 минути. Правете това по 2-3 пъти на седмица, ако искате да постигнете много добри резултати.
Активният въглен може да промени цвета на зъбните ви коронки, пломби или порцеланови фасети. Също така, ако зъбите ви станат чувствителни, спрете да го използвате.

Изпускане на газове и подуване на корема
Много хора не се възползват от ползите на активният въглен, но той може да ви помогне доста, ако си имате работа с газове и подуване на корема. Активният въглен се свързва със субпродуктите в храни, които причиняват газове и дискомфорт. Газ и болки в стомаха се получават, когато бактериите се разлагат след консумация на някои храни, като боб.
Активният въглен отива в храносмилателния тракт и изтегля газовите молекули, които се прикрепят към активния въглен и биват изведени навън псредством движението на червата.

Вземете 500 милиграма активен въглен с чаша вода един час преди консумация на храна, която предизвиква образуването на газове. След това изпийте допълнително още една чаша вода, за да се подпомогне усвояването на активния въглен в организма ви.

Предотвратяване на махмурлук и третиране на алкохолно отравяне

Активният въглен помага за отстраняване на токсините от организма, които съпътстват натравянето. Алкохолът обичайно съдържа изкуствени подсладители и химикали, но активният въглен премахва тези токсини.

Ако го консумирате по едно и също време с алкохол, активният въглен намалява концентрацията на алкохол в кръвта.

За пречистване на вода

Активният въглен се използва за филтриране на вода по целия свят, защото той пречиства водата от разтворители, пестициди, индустриални отпадъци и други химикали. Но, активния въглен не улавя вируси, бактерии и минералите от силно минерализираната вода.

Избягвайте да пиете вода от чешмата, тъй като е токсична и включва химикали, токсини и флуорид. Филтри с активен въглен може да бъдат намерени за всички домашни вик системи, включително и модели за кухнята.

Консумирайте 8-10 чаши чиста вода дневно, за да успокоите храносмилателния тракт, да се преборите с умората, да подобрите функциите на органите и да подпомогнете смазването на ставите и тъканите.

Спешно премахване на токсините

Сега вече знаете, че активния въглен се използва най-вече за премахване на токсините и химикалите от тялото. Освен това, бихте могли да го използвате при случаен или целенасочен прием на свръхдоза медикаменти. Той е ефективен за аспирин, опиум, кокаин, морфин и ацетаминофен. Ако попаднете в такава ситуация, използвайте го колкото можете по-скоро след поглъщането на лекарствата.

50-100 грама се използват в случаи на отравяне при възрастни и 10-25 грама за деца. Друга употреба на активен въглен е в случаите на хранително отравяне, когато са налице гадене и диария. В тези случаи, възрастните могат да вземат 25 грама в началото на симптомите или при съмнение за хранително отравяне, докато на децата се дават 10 грама. Ако е необходимо, увеличете дозата. Не забравяйте да консумирате достатъчно количество вода, когато приемате активен въглен.

Направете кожата и тялото си здрави

Ако използвате активен въглен локално, той е полезен за премахване на миризмата от тялото, при акне и за облекчаване на дискомфорта, причинен от ухапвания на насекоми. Полезен е също и при лечение на обриви, дължащи се на отровен бръшлян или отровен дъб, и при ухапвания от змии.

След ухапване от комар или ужилване от пчела, се комбинират една капсула на активен въглен с половин супена лъжица кокосово масло. След това нанесете сместа върху засегнатата област. Нанасяйте я на всеки 30 минути, докато сърбежа и дискомфорта отшумят. Можете да сложите и превръзка върху засегнатата област, тъй като активния въглен може да оцвети почти всичко.

Ако трябва да се лекувате от ухапвания на змия или паяк, покрийте със сместа по-голяма площ от кожата си. Вземете достатъчно широко парче плат, за да покриете двойно по-голяма зона от засегнатата област. Нанесете сместа от кокосово масло и активният въглен на плата и го наложете върху мястото на ухапване. Превържете го с бинт. Нанасяйте го на всеки 2-3 часа и измивайте добре между поставянията.

В случай на лечение на акне, комбинирайте един активен въглен с две супени лъжици гел от алое вера и го нанесете върху лицето си. След като изсъхне, изплакнете напълно.

Пречистване на храносмилателния тракт

Активният въглен премахва токсините, които водят до алергични реакции, окислително увреждане и увредена функция на имунната система. Когато тези токсини са изведени от организма, вашите болки в ставите могат да бъдат отстранени, енергията се увеличава и се подсилва умствената функция.

Храносмилателния тракт е необходимо редовно да се почиства, за да се запази здрав. Бихте могли да направите това, като взимате по 10 грама активен въглен 90 минути преди всяко хранене в продължение на два дни. Също така, трябва да се ядат само натурални плодове и зеленчуци, меса от тревопасни животни и дива риба.

Ако се запечете по време на пречистване на храносмилателния тракт, това означава, че не поемате достатъчно вода за пиене. За облекчаване на запек, пийте чаша вода с резен лимон и малко пчелен мед на всеки 30 минути.

Против стареене

Активният въглен предпазва от клетъчно увреждане бъбреците, черния дроб и поддържа здрави надбъбречните жлези.

Ние сме изложени на токсини чрез храната, нашите домове, работните места и околната среда. С цел да предотвратим преждевременно стареене, ние трябва да премахнем тези токсини от организма си. Активният въглен помага на тялото да премахне токсините и химикалите.

Консумирайте по 2 капсули с активен въглен всеки ден след консумация на ненатурални храни, тежки ястия или след контакт с други токсини.

Когнитивната ви функция ще бъде подобрена, мозъчната мъгла ще намалее, функциите на бъбреците и черния дроб ще се подобрят и храносмилателния ви тракт ще бъде по-здрав.

Намаляне на високия холестерол

Според доста проучвания по целия свят, активния въглен намалява лошия холестерол и повишава добрия холестерол, според някои предписвани медикаменти.

Участниците в тези проучвания взеха по три дози от по 8 грама всяка, за периода на проучванията. Не приемайте активен въглен в рамките на 90 минути до 2 часа след приема на всяко предписано с рецепта лекарство или хранителна добавка, защото това може да попречи на правилното му усвояване.Германски лечители използват лесна рецепта за сваляне на кръвно, няма смисъл да се тровите с хапчетаЯсно е, че народните методи на лечение не са за пренебрегване, защото определено помагат за множеств…Dec 8 2018vijti.com

Източник: За жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!