Пъдпъдъчите яйца крият под черупката си цяла аптека: Лекуват много болести и усилват имунитета

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Повишават имунитета, помагат при заболяване на стомашно-чревния тракт, туберкулоза, черен дроб, бъбреци, сърце, съдови заболявания
Те приличат на малки пъстри камъчета, но са много по-истински от другите. Съставът им е коренно различен от яйцата на другите птици, затова и интересът към тях непрекъснато расте. В сравнение с кокошите, в един грам пъдпъдъчи се съдържат повече витамини: А – 2,5 пъти повече, В – 2 пъти повече, В2 – 2,2 пъти повече.
Значително повече в пъдпъдъчите яйца са желязото, медта, кобалтът, аминокиселините – тирозин, лизоцим, глицин и гистидин, а още и тирозин, незаменим в козметиката и поддържащ здравословен цвят на кожата на лицето.
Какви болести лекуват черупките от яйцаKaлцият имa мнoгo вaжни фyнĸции в paбoтaтa нa opгaнизмa. Ocвeн cъздaвaнeтo нa ĸocтнa мaca и пpeдoтвp…Feb 26 2019vijti.com

При стайна температура могат да се съхраняват до 30 денонощия, а в хладно помещение до 60, при условие че черупката им е здрава. Това се обяснява с наличието в пъдпъдъчите яйца на наситена аминокиселина, наречена лизоцим, която възпрепятства развитието в яйцата на нежелателна микрофлора. От тях не можеш да хванеш салмонела и затова може да се ядат и сурови.
Благодарение на съдържанието на олеинова киселина (Омега – 9) пъдпъдъчите яйца разтварят и извеждат камъни от бъбреците, черния дроб и пикочния мехур.
Съставът на черупката на пъдпъдъчите яйца съвпада със състава на костите и зъбите на човека.

Черупката, която се състои на 90% от калциев карбонат и съдържа всички необходими за организма микроелементи, лесно се усвоява и нещо повече, стимулират кръвообращението на костния мозък.
От нея добиват калций.
Особено значително е наличието в тях на силиций и молибден – на тези елементи е крайно бедна нашата всекидневна храна. Но те са необходими за нормалното придвижване на биохимичните реакции в организма.
Освен това черупката очиства водата от хлор и тежки елементи, придавайки й алкални свойства, което предпазва организма от окисление.

Инжекциите с пъдпъдъчи яйца са силен имуностимулатор. Препоръчва се употребата на пъдпъдъчи яйца при забавено общо развитие на деца. Дете, което изяжда по две пъдпъдъчи яйца, има добра памет, здрава нервна система, отлично зрение, добре се развива и по-малко боледува. Неслучайно в Япония учениците преди занятия приемат по две пъдпъдъчи яйца.
Употребата на тези яйца в комплекса за диетично хранене спомага за възстановяването на имунния и метаболитен (нарушаване обмяната на веществата) баланс, нарушението на които постоянно е свързано с неблагоприятните екологични фактори.
Пъдпъдъчите яйца са един от най-силните стимулатори на потентността, според специалисти превишават по ефективност виаграта

Пъдпъдъчите яйца помагат при заболяване на стомашно-чревния тракт, туберкулоза, черен дроб, бъбреци, сърце, съдови заболявания, при малокръвие, бронхиална астма, захарен диабет. Лекуват стави, простатит у мъжете, нормализират обмяната на веществата. Ако редовно употребявате пъдпъдъчи яйца, може да се предпазите от мастопатия. Редовната употреба на такива яйца дава положителен ефект и при разстройство на нервната система. При бременните не се разрушават зъбите. У възрастните хора се забавя процесът на окапването на косата.
Така че ако искате да изглеждате добре, дълго да запазите младостта си и да имате здрав организъм, изпивайте всеки ден на гладно коктейл от две-три пъдпъдъчи яйца.
Източник: Ретро
Вече мина доста време откакто спрях да изхвърлям черупките на яйцата – спестих си много ядове, а резултатът е поразителенНормалният растеж на децата и поддържаните на здраво тяло на възрастните зависят съществено от колич…Jan 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!