А1 продаде прокълнатия си номер: През последните години всички негови притежатели се преселиха в отвъдното

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Телефонът на абоната е изключен или е извън обхват!“, чуваше всеки, набрал „платинения” номер 0888 888 888
„Телефонът на абоната е изключен или е извън обхват!” чуваше всеки, набрал „платинения” номер 0888 888 888.
През последните години всички негови притежатели се преселиха в отвъдното, а мобилният оператор „Мобилтел” го беше спрял.
Една от най-мощните фирма за дистрибуция на алкохолни и безалкохолни напитки у нас –
пловдивската „Бибъл комерс” ООД,
е новият собственик на фаталните цифри, пише „Уикенд”.
Милко Калайджиев: Ром ли? Нелепа измислица. Та аз произхождам от буржоазно семействоМиналия понеделник мегапопулярният свиленградчанин се изяви на сцената на „Капките” гладко избръснат…Mar 10 2019vijti.com

Съдбовният номер дори стана повод за обширна публикация в британския вестник „Дейли телеграф”. В нея се разказваше надълго и широко как мобилният оператор „Мобилтел” е спрял от употреба номера, тъй като собствениците на деветте осмици до един са се преселили в отвъдното. Според пикантната информация, поради суеверие и лош късмет номерът не се предлагал на нови абонати. От мобилната компания пък отказваха да правят коментар за фаталният номер, тъй като касаело индивидуални клиенти. Според тарифата на „Мобилтел” притежател на номер с еднакви цифри можеше да стане всеки, готов да се изръси с 3 хилядарки. Номерът с осмиците дълги години оставаше неприкосновен. С продажбата на мобилната компания миналата година, новите собственици на мобилния оператор „А1” пуснали в продажба фаталния номер и почти веднага бил продаден.

Първият притежател на фаталния номер 0888 888 888 бе бившият генерален директор на компанията Владимир Грашнов. Той почина преди 17 години от скоротечен рак в разцвета на силите си едва на 48-годишна възраст. Въпреки безупречното му бизнес досие веднага плъзнаха слухове, че коварната болест е била причинена от негов конкурент чрез радиоактивно отравяне в хотелска стая. Покойният шеф на „Мобилтел” отнесе в гроба много тайни. Докторите, които го лекуваха за последно, бяха обвинени, че не са направили навременно преливане на кръв. „Той беше толкова болен, че дори и да му беше прелята кръв по-рано, нямаше да го спасят. Когато ни е поискано, винаги сме предоставяли кръв навреме”, контрира д-р Виолета Магаева, шеф на „Кръвната банка” в центъра по хематология и трансфузология.

По настояване на шефа на Правителствена болница д-р Любомир Спасов бе създадена специална комисия от експерти, която трябваше да разследва дали Грашнов е лекуван правилно. След него деветте осмици наследи картофеният бос Константин Димитров-Самоковеца, който бе разстрелян показно пред магазин за диаманти в Холандия през 2003 г. Персоната му привлече внимание, след като се появи на снимка как носи ковчега на убития бос на ВИС – Васил Илиев. От обикновено пиколо на хотел, роденият в Самоков бъдещ гангстер успял да се издигне в йерархията на подземния свят. Само за 2001 г. Самоковеца отчел над 2 милиона лева чиста печалба от българските си фирми. Имал компании и в Англия, всяка от които била с печалба от по около 200 000 лири годишно. Карал „Мерцедес” за 160 000 лева, притежавал 5-звезден хотел, няколко апартамента, къщи в Боровец и Бистрица.

Предоследният притежател на сатанинските осмици бе разстреляният с 10 куршума сенчестият бизнесмен Константин Дишлиев. Той бе ликвидиран през 2005 г. пред индийския ресторант „Тадж Махал” в София. Дишлиев официално се занимавал с лихварство, но бил разследван и за пране на пари – превод от два милиона евро към негова фирма. Липсата на свидетелски показания допринася за безрезултатното прекратяване на разследването за убийството на 28-годишния финансов „играч”, въпреки че в подземния свят като поръчител се спряга името на Бррендо. Няколко години по-късно при съмнителни обстоятелства от куршуми загина и майка му Йорданка Запрянова. Едва 14 години по-късно номер 0888 888 888 има нов притежател.
Източник: Флагман
Виждали ли сте тази снимка на Тодор Живков: В отражението на Мерцедес-а обективът е заснел нещо много любопитноУникална снимка на Тодор Живков, направена през 70-те години на миналия ХХ век, побърка мрежата. Чер…Feb 17 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!