Митко Щерев обяви на война с „Капките“, забрани им да му пеят песните

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Песни на композитора Митко Щерев не могат да се изпълняват в предаването „Като две капки вода“, узна HotArena.
Същото важи и за музикалните предавания като „Гласът на България“ и „Х фактор“. Причината е, че композиторът на едни от най-легендарните песни в родната естрада не е съгласен създадените от него произведения да звучат в ефир.
Изключение е направил няколко пъти именно за музикалните формати, където прозвучава песента „Осъдени души“, писа „България Днес“.
В шоуто за имитации на Нова телевизия всеки сезон гвоздеят в програмата е изпълнение на някоя от звездите в ролята на Лили Иванова.
Започва ТВ война за милиони: Тръгва седми сезон на хита „Откраднат живот”Безмилостна война за вниманието на целокупното българско население пред малкия екран ще избухне след…Feb 18 2019vijti.com

Емблематичнитепесни, които се изпълняват винаги, са „Камино“ и „Ветрове“. И двете са на Митко Щерев. „Адаптация“ на Васил Найденов също не е част от репертоара на предаването.
Конфликт избухва в едно от първите издания на „Капките“. Тогава Азис изпълнява „Душа“ на Георги Станчев по музика на Щерев. Оказва се, че самият Станчев има забрана за това изпълнение. Бившият вокалист на „Диана експрес“ Станчев има „вето“ за баладата още от далечната 1981 г.
Причината е, че през въпросната година Станчев е направил италианска версия на песента без знанието на Щерев. Митко подчертава, че никога не е правил скандали, уважавал е хората, които правят продукциите, но им е съобщил желанието си.

Според композитора няма точно и ясни уредени права между тв продукции и композиторите за използването на музика.
Митко Щерев от години е забранил да се изпълняват песните на примата на естрадата Лили Иванова. Само тази година обяви 13 големи концерта. На нито един от тях няма да прозвучат някои от най-големите й хитове. Щерев е забранил и на фолкпевицата Есил Дюран да изпълнява негова песен. Изпълнителката записала песента на Емил Димитров „Има любов“.
Първоначално Щерев се съгласява, тъй като си мислел, че става въпрос за еднократно изпълнение. После научава, че изпълнителката редовно се изявявала с песента и я забранява.
Източник: ХотАрена
Митко Щерев заяви: Открих новата Лили Иванова, тя е само на 26 (ВИДЕО)България си има нова Лили Иванова, която е на път да наследи примата на музикалната сцена. Филмовият…Dec 11 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!