Съпругата ми прави тази торта само за 10 минути, но е толкова вкусна, че я карам да я прави всеки ден (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Често искаме да приготвим хубав десерт, но през делничните дни или времето не достига, или на дневен ред изскача някоя по-актуална задача. Има обаче начин хем да сложим вкусен десерт на масата, хем да не си загубим цялото свободно време. Тази лесна бисквитена торта е великолепно решение – приготвянето й отнема десетина минути, а вкусът й е неповторим и те кара да посягаш за още и още. Рецептата е показана от видео канала „Кухнята на Диди“ – място, където винаги е вкусно и интересно. Диди е включила и двама безценни помощници, чиито принос също не е за пренебрегване. Ето и самата рецепта. Необходими продукти: по 1 пакет бисквити „Закуска“ – шоколадови и ванилови; 1 литър прясно мляко; по 1 пакет пудинг за варене – шоколадов и ванилов; 6 супени лъжици захар.

Начин на приготвяне: във формата за торта натрошете първо шоколадовите бисквити и ги залейте с ваниловия крем и разбъркайте добре; след това натрошете и ваниловите бисквити, залейте ги с шоколадовия крем и отново разбъркайте хубаво. За приготвянето на кремовете използвайте млякото и захарта, като следвате инструкциите на опаковките. Заравнете горната част на тортата и я оставете за около 2 часа часа в хладилника. Когато тортата се стегне, извадете я и сервирайте този чудесен десерт.

А ето и рецепта за още по-бърза бисквитена торта с портокал и шоколад, става за 10 минути.

Нужни продукти за 4 порции:

1 опак. бисквити
1/2 л. прясно мляко
1 опак. крем какао
1 портокал
150 г шоколад

Как да я приготвите:

Тортата се приготвя като класическата бисквитена торта.

Кремът (1/2 л.) се разбива с прясното мляко (1 опак.). В тава се нарежда пласт бисквити, топени в горещо прясно мляко. Покрива се с крем, поръсва се със счукани орехи и стафиди. Нарежда се втори пласт бисквити и всичко се повтаря. Последният слой е от крем.

Нарязва се на порции, които се заливат с горещ разтопен шоколад (150 г) и се гарнират с парче портокал и настъргана портокалова кора.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!