Рецептите на легендарния лечител Асен Балаков от село Рупите лекуват 101 болести, към него се обръщат хора от цялата страна

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Асен Бакалов от село Рупите е сред най-известните лечители в Южна България. Към него се обръщат хора от цялата страна, които са били връхлетени от някаква неволя, свързана със здравето им.
Самият той неведнъж е изпитвал върху себе си силата на билките.
Благодарение на рецептите с използването на природни средства той е успял да помогне и на съпругата си Лефтера, когато преди години е покосена от тежък инсулт. А също и когато разширените вени опасват като въжета краката ѝ.
Специално срещу тромбоза, разширени вени и за подобряване на оросяването на мозъка той препоръчва изпитана терапия с изсушени плодове от черен бъз, съчетана с приемането на домашно приготвен ябълков оцет.
Лечителката от Камено Надя Андреева помага напълно безмъзмездно на всеки, който има нуждаНаричат я лечителката от Камено. Някои я определят за чудо, други за феномен. Самата тя казва се себ…Feb 11 2019vijti.com

За целта узрелите зърна от бъз се изсушават и от тях преди ядене се взимат всеки ден – сутрин, обед и вечер, по 10 броя. След това се изпива една чаша топла вода, в която е разтворена 1 с. л. ябълков оцет. По желание към течността може да се прибави и 1 с. л. мед. Асен споделя и своя начин за приготвяне на оцета, който почти не се различава от обикновения метод за приготвяне на вино.
Добре узрелите ябълки се измиват и се смилат или начукват на каша.
Сокът, който се отделя от тях, се оставя да стане на вино, а после се изчаква да вкисне. Признакът, че лековитият оцет вече е готов, е когато на повърхността на ябълковата течност се образува бяла пелена, подобна на луга. Тогава тя се прецежда и се налива в стъклени бутилки.

За стомашни проблеми като гастрит и язва легендарният лечител препоръчва приготвянето на кантарионово масло, за което гарантира, че за около месец е в състояние да затвори язвата така, че да не остане помен от нея. За приготвянето му се взима цвят от жълт кантарион, с който се пълни 3- или 5-литров буркан, но без да се тъпче плътно. Отгоре се налива зехтин – задължително сурово пресован.
Съдът се оставя да престои 40 дни на слънце, след което еликсирът се прецежда. От него се взима сутрин на гладно и вечер преди лягане по 1 с. л. Ботурчето, което е известно още като дива циклама, Асен Бакалов препоръчва при синузит. Прилага се, като грудката, която билката образува, се настъргва на ренде и се изцежда сокът от нея. От него се капва в носа 3-4 пъти дневно по една капка, която предизвиква незабавно отделяне на секретите.

Лечителят предупреждава, че при прилагането на тези процедури трябва непрекъснато да се носят носни кърпички в джоба. Растението змийска хурка пък помага безотказно при хемороиди. В случая също се използва неговата грудка. По принцип се знае, че билката е отровна, но Асен успокоява, че когато се изсуши добре, това вече се преодолява. Известно е, че има нискостъблени и високостъблени вариетети на хурката, затова той уточнява, че за лечебни цели се използва високостъбленият вариант, чието коренище се вади през май и октомври.
Грудката се обелва и се реже на филийки, които се сушат на слънце. След това от тях се оформят „хапчета” с големината на царевично зърно, от които се взима по един брой, три пъти на ден, в продължение на 5 дни. Ако хемороидите не престанат да създават проблеми, курсът на лечение се повтаря още 5 дни. Лечителят препоръчва също при артрит болезнените места да се мажат с язовича мас, която се втрива добре в кожата. Облекчението е феноменално. Същия ефект има и третирането с меча мас, но все пак тя доста трудно може да се намери.
Източник: retro.bg
Не пропускайте да отглеждате у дома този красив народен лечител – може да ви помогне за толкова много нещаМушкатото е „аристократично цвете“ – многогодишно растение, произхождащо от Южна Африка. Латинското …Feb 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!