Тази торта стана истински хит сред домакините – без тесто, не се пече, няма излишно цапане

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тортата винаги е добра идея, особено ако се събираме с приятели и искаме да ги изненадаме приятно. Това, което в повечето случаи ни отказва от тази иначе прекрасна идея е, че обикновено ни отнема много време и усилия да я приготвим.
И, разбира се, множеството съдове, които след това трябва да мием. Но днес ви представяме една рецепта за торта, която не се нуждае от печене и ще ни спести излишното цапане.
Продуктите, които са ни необходими, за да я приготвим, са: 250 грама бисквити, като най-удачно е да ползваме обикновени, 100 грама масло, 400 грама течен шоколад (например Нутела) и 500 грама сирене „Филаделфия“.
Майка ми видя рецепта за торта-пай по телевизията, а след като я сервира, на никой не му ставаше от масатаРецептата, за която става дума, е за торта-пай. Тортата и паят сами по себе си са много вкусни издел…Jan 25 2019vijti.com

Първата стъпка е да вземем съд, в който да сложим маслото и една с. л. от течния шоколад. Слагаме на котлона или в микровълновата фурна, за да се разтопи сместа. Следващата стъпка е да навлажним леко бисквитите и да ги натрошим в купа. Към тях добавяме разтопеното масло и разбъркваме добре. След това прибираме купата в хладилника.
СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА Е ДА РАЗБИЕМ С МИКСЕРА СИРЕНЕТО И ОСТАНАЛИЯ ШОКОЛАД.
Тях също прибираме в хладилника. След това взимаме бисквитите и слагаме сместа във форма, като я разстиламе равномерно. Отгоре изсипваме сместа със сиренето и отново заглаждаме. Оставяме да престои няколко минути, а след това тортата ни е готова за сервиране.

Ето как без печене и излишно цапане, имаме вкусна и бърза торта, с която да завършим вечерята си.
А сега още една чудесна рецепта, този път за сладки без печене:
Сладки без глутен и без печене
Необходими продукти:
1/2 чаша мед
1/4 чаша какао

1/2 чаша фъстъчено масло
1/4 чаена лъжичка сол
1 чаша слънчогледови семки
1 чаша нарязани фъстъци
Начин на приготвяне:
В съд на умерен огън смесете меда и какаото, докато напълно се разтопи. Трябва да получите гъста смес.

Отстранете я от котлона, а след това добавете фъстъченото масло и солта. Разбърквайте, докато се съединят.
След това добавете слънчогледовото семе и нарязаните фъстъци.

След като сместа е добре разбъркана, с помощта на лъжица гребвайте от нея и поставяйте получените топчета върху покрия с хартия за печене тавичка.
Сложете сладките в хладилник за около 1 час. За да не се разтопят, поднесете веднага след изваждането от хладилника.
Тази рецепта я знам от моята свекърва и никога не ми омръзва да я правя: Убийствено вкусна солена тортаИма формата на торта, но е солена; затова я наричат „солена торта“ и доколко това е сполучливо назва…Jan 7 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!