Майка ми видя рецепта за торта-пай по телевизията, а след като я сервира, на никой не му ставаше от масата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Рецептата, за която става дума, е за торта-пай. Тортата и паят сами по себе си са много вкусни изделия, а когато се съчетаят става божествена комбинация. Продуктите, от които се нуждаем, са: 150 грама масло, 300 гр брашно, 7 с. л. вода, щипка сол, 2 малки тиквички, 2 големи моркова, 150 гр кашкавал, 4 яйца, 300 гр мляко, 2 скилидки чесън и 1 ч. л. индийско орехче на прах. Започваме като вземем маслото от хладилника и го нарежем на парчета. След това го посипваме с брашно и започваме да го надробяваме. Добавяме и солта. Когато получим трохи ги понамачкваме с ръка и ги слагаме в купа. След това добавяме студената вода и продължаваме да замесваме тестото.
Тази рецепта я знам от моята свекърва и никога не ми омръзва да я правя: Убийствено вкусна солена тортаИма формата на торта, но е солена; затова я наричат „солена торта“ и доколко това е сполучливо назва…Jan 7 2019vijti.com

Следващата стъпка е да вземем кръгъл съд за печене и да разпределим тестото по дъното и страните му. Прибираме тестото в хладилника и се заемаме с плънката. Всички зеленчуци трябва да бъдат измити и нарязани на ивички.
След това взимаме съда с тестото и нареждаме подготвените зеленчуци в него, като започваме отвън и вървим към средата. Добре е да редуваме морков с тиквичка. Следващото, което трябва да приготвим е заливката.
За целта разбиваме яйцата и добавяме млякото, индийското орехче и чесъна. Можем да сложим и малко сол. След това настъргваме кашкавала и го сипваме при останалите съставки.

Заливаме пая, като е добре да разнесем кашкавала с вилица или лъжица така, че да е равномерно разпределен. Слагаме да се пече за около час в предварително загрята на 180 градуса фурна.
А сега да видим още една рецепта за Пай със сирене
Необходими продукти за 12 парчета
300 г сирене гауда
250 г брашно
125 г студено масло
сол

индийско орехче
по ½ връзка див лук и магданоз
1 морков
1 малка червена чушка
3 яйца
500 г извара
100 мл сметана
4 с. л. грис
прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне
1.Сиренето се настъргва на много ситно ренде. Брашното се сипва в купа. Студеното масло се добавя на късове към брашното, прибавят се 50 г сирене, малко сол, прясно настъргано индийско орехче и 60 мл вода.
2.Сместа се омесва с бъркалките за тесто на миксера. Може да се доомеси с ръце. Завива се във прозрачно фолио и се оставя 30 мин. на студено.
3.Дивият лук и магданозът се измиват и се подсушават. Морковът се обелва и се настъргва на ситно ренде. Чушката се почиства и се нарязва на ситно.
4.Останалото сирене, яйцата, изварата и сметаната се разбъркват. Добавят се грисът, морковът, дивият лук, магданозът и чушките. Подправя се със сол, прясно смлян черен пипер и индийско орехче.
5.Фурната се загрява на 200° С. Тестото се разточва и се слага в намазнена форма с диаметър 26 см. Стените се покриват с краищата на блата, ръбът трябва да покрива ръба на формата. Сместа се сипва върху тестото и се пече около 45 мин. Паят се сервира студен или топъл.
Бях на гости в съседката, а тя ме сюрпризира с вкусна солена торта. Нямаше как да не взема веднага рецепатата йИма формата на торта, но е солена; затова я наричат „солена торта“ и доколко това е сполучливо назва…Nov 8 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!