На това място паднал ангел лекува хора, отписани от лекарите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В България има много чудотворни места, на които се случват необясними неща, като могат да бъдат класифицирани като чудеса. Обикновено тези места са обвити в легенди и митове, но е факт, че те помагат на хората. Днес ще ви представим още едно такова място. Става дума за кърджалийското село Резбарци. Там са положени мощи на светец, които помагат на редица хора, на които дори лекарите не са успели да помогнат. Според местните мюсюлмански легенди на това място паднал великан. Според други легенди това всъщност е гробът на патриарх Евтимий, защото са намерени свещенически атрибути в гроба. Така или иначе хората там вярват, че този „паднал ангел“, както го наричат, помага на всеки, който се нуждае от помощ. Същото твърди и една баба, която живее в региона.
Богатствата на България: Няма да съжалявате, ако посетите Дряновския манастир (ВИДЕО)Той е разположен в местност с уникална природна красота; вековни дървета по стръмните планински скло…Jan 16 2019vijti.com

ТЯ РАЗКАЗВА, ЧЕ КОГАТО БИЛА МАЛКА, В СЕЛО РЕЗБАРЦИ ЗАПОЧНАЛИ ДА СЕ ЗАСЕЛВАТ ХОРА ОТ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ.
Тя ги описва като „забравени и от Бога“. Но откакто се заселили в местността на този паднал ангел, те бързо успели да се съвземат и да изградят добър живот за себе си. В момента на гроба ходят основно хора от Северна България, които се нуждаят от изцеление.
КАК ДА СТИГНЕМ ДО СЕЛО РЕЗБАРЦИ И ПАРАКЛИСА „СВЕТИ СПАС“?
Резбарци е село в община Кърджали. Намира се само на 4 км. от центъра на град Кърджали и през последните години се е обособило като един от неговите квартали. Отстои на 32 км източно от град Ардино, на 14 км северно от град Момчилград, на 252 км югозападно от град Бургас и на 250 км югоизточно от столицата София.

Село Резбарци се разполага в полите на Източните Родопи, между язовирите по поречието на река Арда – язовир “Кърджали” и язовир “Студен кладенец”. Надморската височина на село Резбарци е 281 метра. Лятото тук е топло и горещо, а зимата – мека и краткотрайна. Селото разполага с редовен автобусен транспорт от и до различни части на град Кърджали. Населението му наброява 696 души съгласно преброяването през м. февруари 2011 година. Селото е електрифицирано, водоснабдено и с изградени съобщителни мрежи. Има кметство, дежурен полицейски инспектор, общопрактикуващ лекар, православен храм и различни търговски обекти. В непосредствена близост се намира единствената в областта Професионална гимназия по селско и горско стопанство – гр. Кърджали. В общинския център Кърджали има учебни и болнични заведения.
Български манастир спасява от тежки болести, изтрива пороциМанастир спасява от тежки болести, изтрива пороци. Светата обител е доказал чудодейната сила, която …Dec 20 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!