Тази билка всеки я знае, но едва ли предполагате, че лекува безброй болести с божествената си сила

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сетихте ли се коя е билката, която може да лекува почти всички болести? Има малки ухайни, тъмносини, розови или виолетови цветчета и се нарича…мащерка! Много са библейските легенди за божествената сила на тази билка. При раждането на Исус, ложето на неговата майка – Мария е било застлано с цветове и листа от мащерка! За да бъдат непобедими, войните на древна Елада са се мазали с благовонни масла от мащерка и са хвърляли стръкчета от билката в огъня, за да достигне дима до боговете, гадателите са използвали силата й, за да получат отговор на своите въпроси. Девойките пък украсявали косите си с венчета, сплетени от билката, за да бъде реколтата плодородна.
Вгледайте се внимателно в лицето си и ще познаете дали сте болни (китайска медицина)Уважаеми читателки, вгледайте се внимателно в лицето си и вижте има ли промяна на състоянието на кож…Jan 7 2019vijti.com

Славяните също познавали лековитите свойства на мащерката и ги използвали като защитно средство срещу уроки и нечисти и тъмни сили.
СЧИТАЛО СЕ Е, ЧЕ ТАЗИ БИЛКА НЕ САМО ОБОДРЯВА И ЗАРЕЖДА ОРГАНИЗМА С ЕНЕРГИЯ, НО И УСПОКОЯВА ПРЕДИ СЪН.
През Средновековието жените са пришивали в дрехата на мъжете си изсушена мащерка, за да получат те допълнително мъжество и смелост по време на война. А хвърлена в огъня, болката се е оказвала с дезинфекционен ефект при епидемии от чума и холера. Дори в днешно време, в по-малките руски селски църкви мащерката все още се използва по време на службите вместо тамян. Считало се е за особено полезно, децата да вдишват въздух, напоен с аромата на мащерка. – родителите им вярвали, че така те ще растат здрави и силни!

Освен това има поверие, че мащерката предизвиква любовен копнеж и удължава красотата на нощта. А за да се запази красотата и здравето и новото семейство да се радва на добри и щастливи дни, бъдещата невеста е миела косата си с отвара от мащерка, вплитала е билката в косите си, и е носела гривна, изплетена от жилавите стъбла на растението. Но да спрем с преданията и поверията – всички съвременни научни изследвания доказват, че мащерката има важно значение в лекарствената промишленост, кулинарията и козметиката. Използвайте я! И пийте чай от тази чудотворна билка за укрепване на здравето си!
Народната лечителка, която е способна да открие болестите по-бързо и от лекарите и да ги излекува напълноБез съмнение можем да я наречем народна лечителка с главно Л. Както и истински човек. Който приема б…Dec 5 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!