Вгледайте се внимателно в лицето си и ще познаете дали сте болни (китайска медицина)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Уважаеми читателки, вгледайте се внимателно в лицето си и вижте има ли промяна на състоянието на кожата в неговите 5 отделни зони – чело, нос, лява и дясна буза и брада.
Според китайската медицина те отговарят съответно на: огън, земя, дърво, метал и вода, като на всяка зона съответства жизнено важен орган от тялото ви. Към тези зони, трябва да се добавят: ушите, очите с околоочния контур и шията.
Поява на пъпки, бръчици, цветни петна, общият вид или специфични усещания за тях са свидетелство – според китайската медицина – че нещо със съответните органи не е в ред…
Спомени на една пациентка: Истината за здравеопазването по време на соцаСлед 10 ноември 1989 г., когато новоизлюпените демократи решиха, че подготвените ни лекари не са доб…Jan 7 2019vijti.com

Да започнем с очите и областта около и под тях: тъмните кръгове под очите /ако не са наследствени/, отоците и мрежите от дребни бръчици около тях означават, че организмът ви е с постоянен воден дефицит и не е в състояние да се освобождава ефективно на натрупващите се токсини; изходът е един – пийте повече вода – 2.5 л са ви достатъчни! Нос – ако е зачервен – вероятно имате високо кръвно налягане или първи стадий на розацея /хронично възпаление на кожата на лицето, причини за което могат да бъдат нарушаване на функциите на стомашно-чревния тракт, както и повишена или намалена секреция на жлъчния мехур/.

Видимите недостатъци по носа говорят за проблеми със стомаха, панкреаса или далака.
А ако в зоната между носа и устните се появят вертикални бръчици или други възпаления, то това може да е резултат от употребата на червила или моливи за устни, водещи до запушване на порите.
Преминаваме към твърде чувствителните ушни зони – те имат пряко отношение към работата нае бъбреците; ако чувствате че ушите ви „горя“, то значи сте в стресова ситуация и с твърде много токсини в тялото!
Затова, пийте много вода, оставете алкохола и ограничете черния чай и кафето.

Шията – кожата там е нежна и тънка и затова я овлажнявайте редовно и я предпазвайте от слънчевите лъчи с подходящи защитни продукти. Сега да видим какво е положението с челото – ако имате зачервяване или пъпки по него, значи нещо с тънките черва или/и сърцето не е в ред, но също така, може би, че нямате нужния покой на ума и душата! Вдлъбнатина между веждите ви означава, че емоциите ви често варират в широки граници. Емоционален срив или проблеми със сърцето могат да доведат до променена пигментация на челото. Проблеми, свързани с черния дроб и жлъчния мехур, предизвикват промени върху лявата буза, като появата на спукан капиляр в близост до носа е свидетелство за твърде много токсини в черния дроб.

Жълтеникаво петно или оттенък под бявото око подсказва за жлъчни проблеми. Емоционалното или физическо неразположение пък води до изпъкнали венички и ситни обриви върху кожата. От своя страна, промените върху дясната буза се свързват с белодробни проблеми или такива в дебелото черво. А ако там се появи червен обрив или някаква малка екзема, то значи сте настинали. Накрая – брадата: обривите по нея се тълкуват като проблеми с хормоналната или отделителната системи, а пъпките по брадичката означава проблеми с менструационния цикъл – при жените, или с простатата – при мъжете. Надяваме се, че тази информация ще ви бъде полезна! Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства се консултирайте със своя лекар!
За всички, прехвърлили 40-те: Ако не искате здравето ви да се влоши, забравете за тези храниЖената достига зрялостта си на около 40 години. На тази възраст тя се чувства още млада по дух, но в…Jan 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!