Толкова вкусна супа топчета не сте яли никога, научете тайната и ще станете звезда в кухнята

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако говорим за класиките в супите, безспорно любимите ни такива са зеленчукова супа, пилешка супа и вечният фаворит: супа топчета. Колкото и злоядо да е едно дете например, то почти никога не отказва „топчената“ супа и е почти сигурно, че можем да разчитаме на нея, ако не искаме наследникът ни да остане гладен.
Разбира се, вкусната супа съвсем не е любима само на децата, защото ние също я обожаваме. А днес ще ви представим една нова рецепта, по която да си приготвите тази иначе толкова традиционна рецепта.
Първо ви припомняме въпросната традиционна рецепта: Сложете водата да заври с малко мазнина, както по принцип приготвяте супа топчета.
Тази рецепта я знам от моята свекърва и никога не ми омръзва да я правя: Убийствено вкусна солена тортаИма формата на торта, но е солена; затова я наричат „солена торта“ и доколко това е сполучливо назва…Jan 7 2019vijti.com

Когато заври, добавете нарязан и леко посолен лук. След това сложете топчетата, а накрая, малко преди готовност добавете фидето. Накрая, когато то набъбне, сложете застройката от яйце и кисело мляко, а на финала поръсете с магданоз.
А ето как да си приготвите модерната версия на супа топчета.
Заменете фидето с малки макарони. Те се варят по-дълго, затова ви съветваме да ги сложите още с топчетата. Експериментирайте със зеленчуците, прибавяйки грах, броколи, зелен боб, тиквички, пащърнак или каквото обичате.

Можете дори да си приготвите диетична версия на супа топчета, която е подходяща за вас, ако тренирате или спазвате хранителен режим. Всичко, което е нужно при нея, е да ограничите броя на продуктите до 4-5 на брой и да пропуснете застройката, благодарение на липсата на която бульонът ще остане бистър.
Ние например приготвяме супата топчета по класическата рецепта, но винаги слагаме малко чушка, поне 1 морков и 2-3 картофа. Когато пък супата е готова, не забравяме да я поръсим с черен пипер и малко чубрица.

Това за нас е най-вкусният неин вариант, който приготвяме вкъщи поне веднъж седмично – за радост както на децата, така и на нас самите.
А вие как приготвяте супа топчета, имате ли си някой малък трик за съвършена рецепта?
Ще си оближете пръстите от кеф с тази рецепта: Само излейте яйце върху шунка с кашкавал и сте готовиОмлетът е едно от най-обичаните ястия в целия свят. Няма значение кога ще си го хапнете – винаги е д…Jan 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!