Бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада обвини Вашингтон в „брутална намеса“ във вътрешните работи на България

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада и началник на българския контингент в Афганистан ген. Димитър Шивиков публикува разтърсващо съобщение в профила си във Фейсбук. В него той изобличи САЩ като Жандарм №1 на света и обвини Вашингтон в „брутална намеса“ във вътрешните работи на България.
Припомняме, че бившият боен командир беше обвиняем по три дела от Военна прокуратура за злоупотреби и превишаване на правомощията си.
През юли тази година ген. Шивиков бе напълно оправдан от Военния съд в Пловдив и по последните от предявените му обвинения.Това се казва съдба: Две сестри близначки преносиха бебетата си със седмица и в крайна сметка родиха в един и същи денСестрите близначки, които родиха чрез секцио в един и същи ден в Русе, се възстановяват добре и очак…Dec 21 2018vijti.com

В случая ставаше дума за черпаци, отпускани за градски тържества, кокошки, патки и петли, които отглеждал неправомерно в отделението си. Според прокуратурата, генералът е отслабил боеспособността на армията, след като пратил персонал от кухнята за тържествата в Клисура по повод Априлското въстание. Оказвайки помощ и на други общини за подобни прояви, той трябваше да отговаря пред съда.
През август миналата година ген. Шивиков бе оправдан по обвинението, че е извършил длъжностно престъпление, като е дал възможност на подчинените си да тренират футбол и да станат армейски шампиони на страната, като по този начин е нарушил ритъма на физическата им подготовка.

През март тази година Софийски военен съд оправда о.з. бригаден генерал Димитър Шивиков по обвиненията за присвояване на имущество за малко над 10 000 лв. от времето, когато той беше командир на българския контингент в Афганистан за 2010 година, когато на контингента са били предоставени одеала, якета, панталони, зимни комплекти, спортни и футболни екипи, предназначени да бъдат раздавани като безвъзмездна помощ на местното население.
Ген. Шивиков очакваше прокуратурата да обжалва, тогава още се чакаше и решението на втора инстанция по делото за афганистанските одеала. Той заяви, че след като и там се потвърди неговата невинност, той ще посочи поименно човека, който стои зад атаката срещу него.

Ето и днешното съобщение на ген. Шивиков, публикувано във Фейсбук:

„ДАНО, ДАНО, ДАНО разбера, че силата е в мен и в теб НАРОДЕ????“ и да сложим край на това мракобесие, на тази брутална намеса във вътрешните ни дела, на бруталното влизане с бутонките в нашата национална идентичност, защото посолството на САЩ в България приветства силата на българския дух и ни го втълпява ежедневно и ние търпим ли, търпим. Велики държави и империи са били унищожавани и заличавани от картата на света не толкова с военна сила, отколкото чрез предателства от вътре.

Народе, не усещаш ли, че си предаден от своите и обречен на мизерно съществуване?! Една дузина хрантутници на чужда ясла (с отвъд океански превкус) се надпреварват от сутрин до вечер да ни облъчват с техните брътвежи, че „повече Америка в България винаги е по-добре, отколкото по-малко Америка в България. Е, най-добре би било цяла България в Америка под формата на щат, но това е само мечта непостижима…“.

Те безскрупулно обявяват Русия за най-големия враг на България и с това мислят, че печелят народната любов. В една елха виждат заплаха за националната ни сигурност, а не отчитат и не коментират арогантната намеса в нашите решения какви самолети да се купят.

Двамата най-висши дипломати на САЩ предварително обявиха уж българското решение на експертната комисия за новите изтребители. Дори единият от тях дойде тук, за да се увери на място, че не е допусната грешка.

Една друга братска нам страна, която винаги е отстоявала българския национален интерес си изпраща боклуците в Отечеството ни да го горим и по този начин да се отопляваме. Питам аз – като е безопасно защо не го горите у вас, британци, а се харчите да го пращате тук или ние сме за вас бунището на Европа?

Не Русия е агресивна държава №1в света, САЩ са жандарм №1 в света. Това го признава самият президент Доналд Тръмп, който при посещението си днес в Афганистан каза, че САЩ няма повече да са жандармите на света. Кратко и ясно. Аз знам от опит, че там където са се намесили те – повече държавност няма, там има разруха, там има тероризъм, там има анархия, там има увеличаване на производството на наркотици или суровини за наркотици, това се превръща в територия, от която те ще се възползват в даден момент.

За доказателство вижте политическата карта на света. В този смисъл за мен много по-близка ми е Русия и руския народ. Една елха създава чувство на уют и топлина, вяра и надежда в по-добро, а една непрекъснато натрапчива реклама ме отвращава.

За мен над всичко и всички е България. България е била силна, с международен авторитет и респект, когато българските правителства са водили относително самостоятелна или по-точно равнопоставена политика с другите държави. На първо място ние трябва да започнем да уважаваме себе си, да не се прекланяме пред когото и да е било, да се гордеем, че сме българи и нашата родина е древна страна.Немски пилот решава да промени курса на самолета и спасява българче, родено на борда над АтлантикаНиз от щастливи случайности съпътства българчето, което се роди в самолет на “Луфтханза”. Това стана…Dec 20 2018vijti.com

За България и българския народ с чувство на гордост и значимост!“

Източник: Епицентър

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!