Това се казва съдба: Две сестри близначки преносиха бебетата си със седмица и в крайна сметка родиха в един и същи ден

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сестрите близначки, които родиха чрез секцио в един и същи ден в Русе, се възстановяват добре и очакват да бъдат изписани. 19-годишните Йоана и Ивета от Русе станаха майки на 18 декември, а дъщеричките им проплакаха една след друга – едното момиченце в 12,45 часа, а другото – в 14,05 часа, в Акушеро-гинекологичния комплекс на УМБАЛ „Канев“. „Това е съдба. Не сме планирали да забременяваме по едно и също време, беше неочаквано и за нас, когато разбрахме, че и двете ще ставаме майки. Все пак си мислехме, че едната ще роди по-рано от другата“, разказва Ивета.Каква съдба очаква децата, родени през 2019 година: Ще имат огромно предимство още от самото си ражданеОбзалагаме се, че не мислите, че през 21 век можете да изчислите не само пола на бебето си и да уста…Dec 13 2018vijti.com

Но не се случило точно така. И двете сестри преносвали бебетата си със седем дни, и при двете нямало условия за раждане по нормален път. Лекарите опитали да предизвикат естествено раждане, но и това не помогнало.
„Тогава се взе решение за оперативна намеса. Секциото не направихме едновременно, защото не се търси някаква сензация. Ако беше за сензацията, бебетата можеха да се родят в една и съща минута, но в медицината трябва да си има граници“, каза началникът на АГ-комплекса доц. д-р Георги Хубчев, който е извършил двете операции. В медицинския екип са участвали общо 9 души.

И така Йоана станала майка на Пресияна, а Ивета – на Моника, в един и същи ден, и това е първият подобен случай у нас. Дъщеричките им са с манекенски мерки – едното момиченце тежи 3600 грама и е високо 50 см, а другото – 2750 грама и 49 см. Близките на сестрите били много щастливи, а единият от бащите даже се разплакал при радостната новина.
След преценка на русенските неонатолози едното от бебетата е транспортирано до столицата за наблюдение, тъй като имало съмнение за вроден сърдечен порок. Доц. д-р Хубчев успокои, че отдавна сърдечните проблеми при бебетата не са някаква присъда.

„Ще има опит за консервативно проследване и след време ще се прецени дали ще се наложи оперативна интервенция“, обясни той.

Освен че ще имат много грижи покрай дъщеричките си, Ивета и Йоана имат и още един ангажимент – да завършат образованието си в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Русе, където са в самостоятелна форма на обучение. Но насреща са бабите и бащите, които ще помагат.Още при раждането й съобщават, че дъщеря й е загинала, но след много години те се срещат за първи пътЖена от Флорида, която преди 69 години е била излъгана, че бебето ѝ е починало при раждането, се сре…Dec 11 2018vijti.com

Източник: Монитор

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!