Щом веднъж опитах този десерт, на момента забравих за всички останали. Ще останете повече от очаровани

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тирамисуто е един от най-известните италиански десерти и определено е адски вкусно. Тортата, която ви представяме днес обаче е дори по-вкусна от него и се приготвя много лесно. Продуктите се намират бързо и приготвянето не е сложно.
Това, което ни е необходимо за крема, е: 1 чаена чаша захар, 1 яйце, 1 с.л. пшенично брашно, 1 чаена чаша прясно мляко (трябва да е топло), половин с.л. картофено нишесте, 200 гр краве масло. За основата ни трябват 420 гр бисквити, което са 55 бисквитки и за декорация на сладкиша – какао. Започваме приготвянето с крема. За целта първо трябва да разбием яйцето със захарта.
Спомените ще оживеят с този вкусен сладкиш – прекрасният сладък салам на баба (ВИДЕО)Всеки свързва детството с най-различни спомени. Най-сладки са тези от ваканциите, прекарани с баба, …Dec 29 2018vijti.com

Към тях добавяме млякото, нишестето и брашното, след което слагаме на котлона на не особено висока температура и бъркаме без да спираме, докато не получим гъста смес.
След това сваляме от огъня и оставяме да изстине. Когато това стане прибавяме маслото и бъркаме с миксер. Следващата стъпка е да оставим в хладилника да се изстудява. Междувременно слагаме бисквитите в форма като редим 5 пласта по 11. След като сложим първия ред бисквити намазваме с крем, отгоре слагаме следващите бисквити и отново крем и така, докато запълним формата. След това поръсваме отгоре с какао и тортата ни е готова. Трябва да изчакаме 3 часа преди да я хапваме.

А ето и още едно страхотно вдъхновение
Бърза бисквитена торта с банани
Необходими продукти:
3 пудинга ванилия
1 литър прясно мляко
5 супени лъжици захар
3 банана

Разбита сметана
450 гр. бискивити
Начин на приготвяне:
Загрейте млякото и захарта. Добавете пудинга (според указанията на опаковката) и го сварете до сгъстяване. Натрошете бисквитите и ги поставете в голяма купа. Нарежете бананите и ги прибавете в купата с бисквитите. Върху всичко това излейте сварения пудинг и разбъркайте добре. Сместа се поставя във форма за торта, предварително поръсена с кокос, и се пъха в хладилника за няколко часа, за да се охлади и стегне добре. По желание може отгоре да украсите с бита сметана.

Ретро сладкиш за чудо и приказ: Още щом го видя и веднага ми се дояждаТози сладкиш го правеше моята майка. Беше много вкусен и я карах често да ме радва с него. Това бе т…Dec 20 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!