Чували ли сте коя е най-успешна рецепта за домашен хляб: Сега ще ви я разкрием и сами ще се убедите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всички хора обичат да си похапват домашен хляб. Едва ли има човек, който да не е изпитвал следното удоволствие. На почивка на село е, отива до местната бакалия, където вместо един или два хляба, купува поне три. Или винаги с един повече от нужното. Причината е прозаична. На връщане един хляб, който току-що е излязъл от фурната, топъл, мек, бива изяден.
Ако сте повече хора, може да замине и повече от един хляб. Всичко това се преценява на място в пекарната.
Безспорно това са едни от любимите мигове и спомени на гражданите, които имат къща на село. Много пъти сте се питали как можете да постигнете това и в постоянния ви дом.
За първи път опитах тази страшна вкусотия на гости у съседката. Веднага преписах рецептата и я направих и азКартофите са най-популярната и отглеждана кореноплодна култура в света. Със сигурност те отдавна са …Dec 16 2018vijti.com

Да си припомните тези времена и да си похапвате хляб на дивана пред телевизора. Или да си правите топенки, сандвичи и каквото ви е на душа. Все пак храната не е само нужда, но и удоволствие.
Сега ще ви запознаем с една елементарна рецепта за хляб, от който ще си оближете пръстите. Трябва ви топла вода 650 мл., 2,5 чаени лъжички суха мая, 1 ч. л. захар, 2 ч. л. сол, и 1 кг. брашно, от което може да се наложи и повече. За приготвянето замесете меко тесто, като добавите съставките една по една. Сложете на топло място, покрийте тестото с капак, за да може да втаса. Когато това стане, го разделяте на две части. Поставяте тестото в нужната форма и го печете на температура от 180 градуса за около 30-40 минути, в зависимост от самата фурна.
След това ви пожелаваме бон апети!

Вижте и още една рецепта за божествена питка
Продукти:
1кг брашно
1бр жива Мая
50мл гореща вода
3бр яйца
200гр кисело мляко

100гр прясно мляко
2ч.л сол
1с.л захар
250гр масло
Сусам за поръсване
Начин на приготвяне:

Изсипва се половината от брашното и се прави кладенче(дупка в средата)
След това се добавя маята разтворена в горещата вода,след това идва реда и за йчицата – слагат се 2 бр яйца и 1бр белтък, а жълтъка се оставя за намазване най-накрая.
Добавят се киселото и прясното мляко,солта И захарта.Най-накрая се добавя разтопеното масло.
Започвате да месите,като добавяте остатъка от брашното по малко, месите и добавяте докато поеме.
Крайния резултат трябва да се получи меко тесто.

След като сте получили меката хомогенна смес тестото се завива с кърпа и престоява в съда увито на топло за около 90-120мин ,колкото по-дълго време втасва толкова по-добре.
Желателно е малко преди да включите питката(10-15мин) да загреете фурната на 220градуса отгоре и отдолу.
Избирате подходяща тавичка за печене. Намаслявате с масло или олио по избор , оформяте тестото по желание и намазвате Отгоре с останалия жълтък,а по желание може да поръсите със сусам или маково семе, може и от двете.

Печете докато питката се зачерви за около 30-40 мин(зависи от самата печка).
Изваждате и я покривате за около 10-15 Мин .
Баба редовно ме изненадва с тях, когато ѝ отида на гости – сиренки с кисело мляко и кашкавал! Няма друга такава вкусотияДнес ще ви предложим една позабравена рецепта за любима закуска – сиренки с кисело мляко и кашкавал.…Dec 9 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!