За първи път опитах тази страшна вкусотия на гости у съседката. Веднага преписах рецептата и я направих и аз

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Картофите са най-популярната и отглеждана кореноплодна култура в света. Със сигурност те отдавна са станали неотменима част от гозбите, ордьоврите, гарнитурите и дори деликатесите и във вашата кухня.
Освен че са вкусни, картофите са и много полезни, тъй като са богати на въглехидрати, но съдържат също и белтъчини, минерали (особено така необходимия за организма калий) и витамини, включително витамин C, който е в забележимо по-голямо количество в прясно извадените картофи, отколкото в дълго съхраняваните. Сега ще ви представим една рецепта как да приготвите една разновидност – ястието „картофи със сирена“, което е толкова ароматно и вкусно, че ще го „излапате“ за броени минути…
Отдавна не бях ял такава вкусотия – мама прави вълшебно моята любима „къпана питка“Често ни се налага да приготвим нещо бързо, но вкусно, за да зарадваме нашите семейства като една къ…Dec 14 2018vijti.com

Състои се от цели 14 вида съставки (включително и подправките), но не се плашете – не е трудно за приготвяне! И така, овкусявате 100 г свинска кайма със сол и черен пипер; правите от нея малки топчета (диаметър 1.5 – 2 см), овалвате ги в брашно и ги запържвате за кратко, толкова, че да не се разпаднат. Сега взимате ½ кг картофи, измивате ги старателно и ги сварявате необелени в подсолена вода; след това ги обелвате и нарязвате на тънки кръгчета от остър нож.
Идва ред в голям тиган да задушавате за кратко, в 1 с.л. краве масло, 2 скилидки счукан чесън; махвате тигана от нагревателната плоча, изчаквате така задушения чесън да се охлади и го смесвате с парченца от топени сирена – тип „Рикота“ – 250 г и тип „Филаделфия“ – 200 г, но и друг тип топени сирена биха ви свършили работа.

Прибавяте и 1 яйце и няколко стръка босилек и пасирате сместа. Вземате малка тава, която намазнявате, преди да поставите на дъното й първия пласт от картофените кръгчета; заливате ги отгоре със сместа от сирената.
Тази процедура повтаряте, докато не се свършат картофите и пасираните сирена. Отгоре заливате с около 200 мл доматен сос или доматено пюре, размити с малко вода. Поставяте тавата във фурна, загрята предварително до 180˚С и печете пълнежа в продължение на около 30 минути. След като сте го изпекли, изваждате тавата с ястието от фурната и рендосвате отгоре 150 г кашкавал. Сега нареждате топчетата от кайма между кашкавалените стърготини.

Връщате така заредената тава във фурната за още 10-ина минути. Вадите я и разпределяте порциите. Не се съмнявайте, че ще е много вкусно. Такива са отзивите в Интернет на онези, които са изпълнили и опитали този картофено-кашкавален специалитет!
Невероятно вкусен сос фрикасе, който се приготвя много лесно. Ще се влюбите в него от първата лъжицаСосът фрикасе е онова специфично ястие, което или обичаш от първия път, или намразваш. Причината няк…Dec 14 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!