Тази яхния в гювеч направо се топи в устата, а вкъщи моите изобщо не могат да се спрат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Исках да направя нещо, което почти само да се сготви. Яхния в гювеч е перфектното решение в тези случаи. Гледам едни пуешки бутчета в камерата. Размразих ги и се сетих за следната рецепта,
за която ми е необходимо:
2 големи пуешки бутчета, шунка (може и бекон или свинско филе) – 100-150 гр, 1 глава лук (може и две),
6-7 средно големи картофа, 2 скилидки чесън, 1 домат или 2 с.л. доматено пюре, олио – 3 с.л., дафинов лист, риган, сол, червен пипер, черен пипер, сминдух (по желание).
Чинка направи тази запеканка и всички си облизахме пръстите! Вече я готвя само по нейната рецептаВсеки от нас има моменти, в които му се хапва нещо вкусно, но което не изисква много време и е лесно…Dec 24 2018vijti.com

Сварих двете бутчета пуешко в достатъчно дълбока тенджера, напълнена с ¾ вода. Сложих малко сол, сминдух (много върви на леки меса и риба), 1 с.л. олио.
Варих ги до омекване на месото – да може да се набожда с вилица, но да не е твърде размекнато. При мен беше около 50 минути.
След това извадих гювеча (може да разпределите и в няколко по-малки гювечета, ако нямате голям). Обезкостих бутчетата и наредих местото на дъното на съда. След това нарязах лука на ситни кубчета, чесъна на колелца и ги сложих върху месото. Поръсих със сол, червен и черен пипер. Разбърках и оставих настрана.

Обелих, измих и нарязах картофите на не много едри кубчета. Шунката по същия начин.
В този момент пуснах фурната да се загрява на 150 градуса.
В гюджето добавих и картофите, а върху тях щунката. Поръсих с останалите 2 с.л. олио и разбърках всички съставки. Настърганият домат или доматеното пюре е важно да се сложат последни. За финал се залива с прецеденият бульон, получен от варенето на бутчетата, поръсва се с риган, а 3-4 дафинови листа завършват овкусяването. Важно е течността да е малко над продуктите, но да не плуват в нея.

Сложих капака и пъхнах съда във фурната. Първите 50 минути увеличете температурата на 180 градуса. В последните петнайсетина минути може да махнете похлупака, да разбъркате и да оставите да поизври малко от водата, препоръчвам да намалите на 150 градуса.
Може да оставите ястието да престои във фурната 5-10 минути след като сте я изключили.
Сложих пържолките в гювеч и добави топено сирене и зеленчуци. Станаха вълшебни, съпругът ми вече иска все така да ги правяТези пържоли в гювеч с топено сирене и зеленчуци са балсам за сетивата Предлагаме ви рецептата за пъ…Nov 14 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!