Чинка направи тази запеканка и всички си облизахме пръстите. Вече я готвя само по нейната рецепта

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всеки от нас има моменти, в които му се хапва нещо вкусно, но което не изисква много време и е лесно за приготвяне.
Често в такива случаи прибягваме до яденета с картофи, защото те наистина са лесни и бързи за приготвяне, а са много вкусни и питателни.
Именно затова днес ви представяме рецепта за запеканка, която става толкова вкусна, че ще си я правите всеки ден.
И така, продуктите, които ни трябват, за да си я приготвим, са: 400 грама картофи, 200 грама пилешко месо, 125 грама масло, 125 грама лук, 230 грама кашкавал, 450 милилитра заквасена сметана, сол и пипер.
Картофи Дофине по уникална френска рецепта – ястието, което ще ви остави без думиХубавата храна е за ценители. Френската кухня пък е сред най-изисканите и е един от поводите за горд…Nov 23 2018vijti.com

Ако не ядете месо, просто не слагайте към запеканката месо –
ще стане също толкова вкусна и без него. Първата стъпка от приготвянето на тази лесна запеканка е да си приготвим продуктите.
Картофите белим и мием, лука го почистваме и режем на кубчета, пилешкото месо го сваряваме, а маслото – разтапяме. След това взимаме картофите и ги настъргваме на едро ренде.
После ги слагаме в тавичка и ги подправяме със сол и пипер на вкус.

СЛЕД ТОВА ВЗИМАМЕ ДРУГ СЪД.
В него слагаме свареното пиле, което режем на ситно, към него прибавяме сметаната, маслото и лука. Разбъркваме, докато се смесят добре, и после изсипваме сместа върху картофите. Отгоре изсипваме и настъргания кашкавал. По желание отгоре можем да поръсим с чубрица или друга зелена подправка, за повече аромат.
Последната стъпка е да сложим запеканката да се пече.
Печем на предварително загрята фурна, докато получм златен загар.

И така, страхотното ястие е вече напълно готово и можете да му се насладите напълно. След като го приготвите веднъж, ще започнете да го правите все по-често, за да зарадвате с него любимите си хора. А защо не и когато поканите приятели? Със сигурност ще се превърнете в звездата на вечерта.
Опитвали ли сте шакшука? Вчера бях на гости и взех рецептата за това божествено вкусно ястие!Чували ли сте някога за шакшука? Шакшуката е едно прекрасно ястие, което можете да опитате в различн…Nov 7 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!