Очарователно вкусен сос фрикасе, който се приготвя много лесно. Ще се влюбите в него от първата лъжица

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сосът фрикасе е онова специфично ястие, което или обичаш от първия път, или намразваш. Причината някои от нас да не го харесват обаче съвсем не е във вкуса му, а защото обикновено го свързваме с храната в детската градина, която невинаги ни навява особено добри спомени.
Дори и да не е бил лош на вкус, често в детските си години сме злояди и поради тази причина намразваме много храни, които преоткриваме на по-късна възраст.
А не е за подценяване и факта, че почти всички си спомняме как ни караха да си изяждаме всичко в яслата или градината, което също невинаги е било съпроводено с мил тон, а споменът си стои и до днес.
Но да се върнем на соса фрикасе.
Картофи Дофине по уникална френска рецепта – ястието, което ще ви остави без думиХубавата храна е за ценители. Френската кухня пък е сред най-изисканите и е един от поводите за горд…Nov 23 2018vijti.com

Ако решите да го преоткриете, ние имаме точната рецепта за вас. Всъщност се приготвя много лесно и ако се справите с рецептата, а ние сме сигурни, че тя няма да ви затрудни, ще видите за какъв страхотен вкус става въпрос.
И така. Как да си приготвим сос фрикасе?
Необходими продукти за 500 г сос:
месо (птиче или риба);
3 яйца;

100 г брашно;
100 мл масло или олио;
1 глава кромид лук;
1 морков;
2 лимона;
100 г целина;

2 бр. дафинов лист;
10 зърна черен пипер;
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре месото и го накиснете в 1 ½ л вода, заедно с лука, моркова, целината, дафиновия лист, пипера и солта. Варете на слаб огън, докато получите ароматен бульон.

Запържете брашното в маслото и когато добие златист цвят, разредете с бульона. Бъркайте продължително, докато се получи гладка и плътна смес. Внимателно прибавете жълтъците един по един и след това овкусете с лимоновия сок.
Когато сосът е готов, свалете от огъня и с него залейте вареното в бульона месо.
Това е всичко. Както виждате, рецептата е много лесна и същевременно с това – изключително вкусна. Ще се радваме да споделите с нас резултати, когато си я приготвите у дома. Добър апетит от нас и не забравяйте да споделите тази вкусотийка със своите приятели.
Винаги можете да разчитате на тази запеканка с картофи и кренвирши, когато няма време, а бързо трябва да се сложи нещо на масатаТова се е случвало във всеки дом – не сте подготвили някакво специално ястие, а току що са ви се оба…Dec 13 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!