Най-мощният природен антибиотик подобрява имунитета и гони болестите далеч, при това само с 3 дози

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Народната медицина е пълна с всякакви богатства. Без съмнение две от най-ценните съставки, които лечителите използват, са куркума и мед. А комбинацията от двете е зашеметяващ природен антибиотик. Който въздейства много силно върху работата на имунната система на човешкия организъм. Руският билкар и лечител Генадий Малахов е адаптирал древна източна рецепта (известно е, че куркумата ни е позната от Азия) а резултатът е един златен микс. И в истински, и в преносен смисъл. Тази смес не само укрепва имунната система, но може дори и да служи за предпазване от онкологични заболявания. Колкото до приготвянето ѝ – по-лесно нещо няма. Ето и необходимите продукти: 100 г мед, 1 супена лъжица куркума, 1 щипка черен пипер, 2 супени лъжици ябълков оцет, 1 чаена лъжичка лимонова кора.Дядо на 105 години си излекува пердето на очиде с помоща на мед и вода105-годишният Георги Георгиев от с. Бенковски, който е най-възрастният в Пловдивския регион, вече ви…Nov 30 2018vijti.com

Смесете куркумата (на прах или на ситно настърган корен), оцета и черния пипер. За по-добър резултат е добре оцетът да е домашен, а не купен от супера. Преди да настържете лимоновата кора измийте много добре цитрусовия плод. Накрая добавете и меда и бъркайте добре, докато се получи еднородна смес. След това пресипете сместа в предварително измит, подсушен и леко затоплен буркан. За профилактика в сезони с болести вземайте по една супена лъжица от златния микс всяка сутрин. Ако започвате да се разболявате вземайте по половин чаена лъжичка на всеки час през първите два дни и по половин чаена лъжичка на всеки два часа през следващите три дни. Ако пък вече болестта ви е преборила – вземайте по една равна супена лъжица три пъти на ден до оздравяване.

Странични ефекти

Някои хора съобщават за алергични реакции, най-вече при прием на куркума като подправка към храната, при приложение върху кожата или при много високи дози като добавка. Те включват:

Гадене и диария
Повишен риск от кървене
Повишени стойности при чернодробни изследвания
Хипер активни контракции на жлъчния мехур
Понижено кръвно налягане
Маточни контракции при бременни жени

Хората, които приемат определени медикаменти, също трябва да бъдат внимателни, когато използват куркума в храната си или под формата на таблетки. Активното вещество в куркумата може да се намеси в действието на антикоагуланти като аспирин, клопидогрел и варфарин. Също така, може да промени действието на медикаменти като нестероидни противовъзпалителни средства. Като при всяка друга хранителна добавка или билка, използвайте както е указано или се консултирайте със специалист. Не изключвайте напълно куркумата, ако сте на предписани лекарства, тъй като органична куркума или екстрат от лечебната билка, ще помогне да се намалят неблагоприятните ефекти на лекарството.

Проблеми с черния дроб при прием на високи дози куркума

Високите дози (над 15 гр. дневно) куркумин могат да увредят черния дроб, показват данните от изследване върху животни, проведено от Националния център за алтернативна медицина на САЩ. Макар да не са документирани случаи за токсикация на черния дроб при хора, приемали куркумин под формата на таблетки, все пак има установени изменения в нивата на чернодробните ензими при взети кръвни изследвания. Затова, ако имате история свързана с чернодробни проблеми, консумирайте куркума към храната си в умерени количества, а когато приемате куркумин като хранителна добавка, винаги спазвайте предписаните указания и препоръки.

Взаимодействие на куркума и куркумин с медикаменти

Хранителните добавки с куркумин имат способността да си взаимодействат с някои медикаменти. Както беше споменато, куркуминът има силно действие при диабет и регулиране на кръвната захар. Затова, ако приемате лекарства против диабет, които понижават нивата на захарта в кръвта, консумирането на куркума и добавки с куркумин може да доведе до опасно ниски за здравето нива. Куркуминът има и изтъняващ кръвта ефект, т.е. намалява способността ѝ за съсирване. Когато се приема заедно с други изтъняващи кръвта медикаменти (като например аспирин), куркуминът може да увеличи риска от силно кървене.Как трябва да ядем меда? Излиза, че всички сме го консумирали грешно през целия си животМедът е храна, която не само е натурална и вкусна, но и много полезна за организма ни. Но замисляли …Nov 22 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!