Дядо на 105 години си излекува пердето на очиде с помоща на мед и вода

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

105-годишният Георги Георгиев от с. Бенковски, който е най-възрастният в Пловдивския регион, вече вижда добре, след като успял да се отърве от перде с народна рецепта. Сам приложил лечението, което дало невероятен резултат.
„В 200 г вода се слага лъжичка разтопен мед. От сместа се гребва една капачка и се допира до окото“, обяснява дълголетникът. Той признава, че усещал болка, все едно му забивали иглички, но не се отказал. Правел го вечер в продължение на 2 месеца и зрението му се засилило. Снаха му д-р Красимира Велева, която се грижи за дядото след смъртта на единствения му син, е удивена от ефекта.Бяхме на гости на село и там видях този трик: Дядото разряза лук на кръст и го пусна в чая. Няма да повярвате какъв ефект имаМоже и да ви звучи като приказка, като далечна легенда и незабравима история, но в едно село наистин…Nov 30 2018vijti.com

„Преди 40 г. откриха на свекър ми катаракта. Не пожела да се оперира и реши да пробва с този лек. Сега гледа телевизия без очила. А според медицината би трябвало вече да е сляп“, казва лекарката.
По думите й бай Георги има проблеми само с коляното и кръвното. В последно време се оплаквал и от нарушен сън, затова си пийвал преди лягане половин чаша червено вино. Цигара не е докосвал цял живот. В разрез със съветите за здравословно хранене ядял много сланина и тлъсто месо.
„Хубавата мръвка трябва „да се тресе“, категоричен е дълголетникът. От постните ястия предпочита доматена супа, която нарича „френковица“. Приготвял я е на фронта по време на Втората световна война, когато бил готвач.

„Често си я прави. Пържи си и яйца от домашните ни „весели кокошки“, както ги нарича. Обича простите манджи. Модерните пици и спагети не са му по вкуса“, разказва д-р Велева. Сутрин дядо Георгиев си хапвал попара с мляко или чай с мекици. Задължително ядял и един лимон. След това нахранвал кокошките и кучето и отивал на разходка из селото. Обяда пропускал. Вечерял в 16 ч. и се изпъвал на леглото да гледа телевизия или четял вестник. Заспивал около 20 часа. Снаха му е впечатлена, че въпреки възрастта му й има завидна памет и си спомня с детайли случки от детството и войната.
„В него има живец и дух. Никога не мисли лошо. Прави планове догодина да си вземе овца и коза, да сади зеленчуци в двора.

Иска следващото лято да го заведем на Черно море, защото никога не го е виждал“, посочва д-р Велева. Дълголетникът си е наумил на 106-ия си рожден ден да събере цялата рода на курбан за здраве на всички. Бай Георги има двама внуци и четирима правнуци. Самият той е израснал в мнодетно семейство и цял живот е работил.Жени Живкова с интересно признание: Дядо ми остана изключително разочарован от тези, които го предадохаЖени Живкова от време на време се появява в публичното пространство и разказва от първа ръка информа…Oct 5 2018vijti.com

Източник: 24 часа

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!