Етиен Леви разкри тайната на най-вкусните кисели краставички (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Точно сега му е времето да си приготвим вкусни зимнини. Пазарите са пълни с прекрасни зеленчуци на достъпни цени и ни е нужно само малко време, за да разнообразим зимното си меню.
Киселите краставички са една от любимите туршии на българина.
Похапват се с удоволствие в цялата страна – било като идеално мезе за чаша хубава ракия, било като неизменна част от руската салата. Киселите краставички са и идеалното допълнение на някои печени меса.
Всеки си има собствена рецепта за приготвянето им, но никога не е късно да видим и чуждия опит и при интерес да почерпим от него.
Тази лесна рецепта за божествено вкусно кисело зеле ми дойде тъкмо навреме, вижте я и виеДойде идеалното време за приготвянето на една от любимите зимнини за българина – киселото зеле. Този…Nov 21 2018vijti.com

Предлагаме ви вкусната рецепта за кисели краставички на музиканта и вокален педагог Етиен Леви. Самият той не крие, че е заклет кулинар и обожава не само краставичките и туршиите, но и сладките изкушения.
КАКВИТО И АНГАЖИМЕНТИ ДА ИМА ОБАЧЕ, ЕТИЕН НИКОГА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ЛУКСА ДА ПРОПУСНЕ ДА СЕ ЗАПАСИ С ХРУПКАВИ КОРНИШОНИ.
Ето и рецептата му за най-вкусните кисели краставички. Необходими продукти: Празна 10-литрова туба от минерална вода; 5 килограма пресни корнишони; 15 супени лъжици оцет; 15 супени лъжици сол; черен пипер на зърна; чесън; копър; 1-2 люти чушки (по желание).

Начин на приготвяне: Намерете празна 10-литрова туба от минерална вода. Изчистете 5 килограма корнишони от дръжките, измийте ги добре и ги поставете в тубата. Добавете по 15 супени лъжици оцет и сол, черен пипер, чесън, копър и люта чушка. Налейте вода до гърлото, затворете тубата и я разтръскайте. Претакайте по този начин всеки ден.
Знаете ли ползите от сока на киселите краставички?
Въпреки острия си вкус, сокът от киселите краставички има много ползи за здравето, пише gotvach.bg.
Ето и някои от тях.

Облекчава мускулни спазми
След интензивна тренировка жадувате за бутилка вода или за енергийна напитка. Следващия път ги заменете с чаша хубаво изстуден сок от кисели краставички. Според науката солената напитка помага за облекчаването на мускулните болки и страдания, благодарение на високата концентрация на натрий и оцет в нея. Изследване показва, че дехидратираните мъже изпитват по-бързо облекчаване на мускулните спазми след пиенето на такъв сок в сравнение с тези, които са избрали да пият вода. За да се получи този ефект, е нужно да изпиете само една трета от чашата сок.

Хидратира по-бързо и за по-дълго
Всички знаем колко важно е да се пие вода. Но има нещо, което може да помогне на тялото ви да се възстанови по-бързо. Това е сокът от кисели краставички. Той е най-добрият бърз хидрататор, тъй като съдържа натрий и калий. Тези два електролита тялото ви губи, когато се потите. Ако изберете напитка, която съдържа и двата, тялото ще възстанови нормалните си електролитни нива по-бързо.

Повишава имунитета
Според проучване на натуралните антиоксиданти витамините С и Е играят защитна роля срещу инфекции, причинени от бактерии, вируси и паразити. Сокът от кисели краставички съдържа добро количество и от двата витамина, което означава, че ще подпомогне функциите на имунната система.

Нямам стигане: Маринованите ми чушки карат всички да си оближат пръститеВ момента сме в сезона на приготвяне на зимнината. Всяко семейство има любими неща, които обича да с…Nov 16 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!